Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen a munka a Vám-és...

Milyen a munka a Vám-és Pénzügyőrségnél?

Figyelt kérdés
Van aki dolgozik ott? Szeptembertől fogok vámügyintézői szakra menni, 1éves képzés. van aki ezzel dolgozik ott? mennyi a kereset, nyelvvizsga ontos a határnál?
2009. jún. 4. 08:36
1 2 3
 1/29 anonim válasza:
100%

most végzek vámügyintéző okj-n :)

a vizsgázáshoz kérik a nyelvvizsgát, amúgy a vámhivatalnál nemigen vesznek fel új ügyintézőket, kihalásos alapon megy, több esélyed van 1 multinál. Én megbántam, nem éri meg...

2009. jún. 4. 12:36
 2/29 A kérdező kommentje:
én meg azt hittem ez egy jó szakma. én 1éves képzésre megyek. te hol végzel?
2009. jún. 4. 12:42
 3/29 A kérdező kommentje:
multiknál milyen munkát lehet végezni?
2009. jún. 4. 12:42
 4/29 anonim válasza:
100%
Finánc vagyok, 2 éve szereltem fel. Nekem utána kellett suliba menni, együtt végeztem az alap, és középfokot 2,5 év alatt. Szakügyintéző lettem, ukrán határszakaszon, és én szeretem, igaz, ha b*sztatni akarnak, akkor bármibe bele tudnak kötni, de ha nem csinálsz hülyeséget, frankó munkahely, jól fizet.
2009. jún. 8. 21:24
 5/29 anonim válasza:
100%
első vagyok, én Székesfehérváron tanultam, ott is vizsgázok. Nekem olyanokat mondtak, hogy nagyon kevés ügyintézőt vesznek fel, kapcsolat kell hozzá, mert ha egyszer vki bekerült, nemigen akar elmenni onnan, mivel tényleg jól fizetnek. De mivel én nem vagyok mobil, muszáj helyben dolgoznom, ezért választok multit. Itt nem konkrétan vámost keresnek (bocs, vámügyintézőt :)) hanem pl titkárt, ügyintézőt, beszerzőt, akinél nagy előny, ha ért a vámügyhöz, főleg a japán cégeknél.
2009. jún. 9. 08:02
 6/29 A kérdező kommentje:

Remélem jó szakma lesz nekem, én Debrecenbe fogok suliba járni és ez OKJ-s középsfokú szakma lesz.Nyelvvizsga nemtudom hogy miért kötelező, nem lesz nyelv óra :(

18 éves lány vagyok,hátha annyira nem lesz kemény egy lány számára :)

2009. jún. 9. 09:51
 7/29 anonim válasza:
Ja, ezek szerint te nem is vámos leszel. Hát igen, én is 22 lány vagyok, és ha nem lett volna ismerősöm, én sem igen kerültem volna be...:) De egy sima vámügyintézőnek könnyebb elkerülni, mint vámosnak. Főleg, ha lány vagy.
2009. jún. 10. 19:39
 8/29 anonim válasza:
második
2009. jún. 10. 19:39
 9/29 A kérdező kommentje:
miért neked mi a szakmád? a vámügyintézőivel is lehet dolgozni vámnál,nekem ezt mondták vagy nem?
2009. jún. 11. 12:39
 10/29 anonim válasza:
100%
Dehogynem dolgozhatsz vámon. De én mikor döntöttem, hogy itt szeretnék dolgozni, segítettek, hogy behívjanak felvételizni. Dolgoztam 1 évet, és utána kellett elmenni a vám-és pénzügyőri iskolába. Ez nem egy tanfolyam. Az eredeti szakmám pedig közgazdász. (most diplomáztam :D)
2009. jún. 21. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!