Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki regisztrálva van...

Ha valaki regisztrálva van pályakezdő munkanélküli (álláskereső) ként, és munkába áll egy cégnél, kell valamilyen papírt elkérnie és elvinnie a munkaügyi központból a munkáltatónak?

Figyelt kérdés
2012. febr. 2. 20:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ezek a szóbajöhető lehetőségek, ugye?

"25. életévét be nem töltött pályakezdő álláskereső, vagy

a foglalkoztatás megkezdését megelőző 16 hónap alatt legalább 12 hónapig, 25. életévét be nem töltött pályakezdő álláskeresőnek nem tekinthető személy esetében 8 hónap során 6 hónapig álláskeresőként volt nyilvántartva"

Egyik se áll meg nálad.

Nem vagy pályakezdő, mert már foglalkoztatva voltál.

A másiknál meg 6 hónap a feltétel, mikor még 3 hónap sincs meg.

Bár kérdezd a munkaügyit, de sztem ugyanezt fogják mondani.

2012. febr. 2. 22:47
 12/16 A kérdező kommentje:

hát jó...

csak azért vagyok teljesen összezavarodva, mert a munkaügyin azt mondták, hogy amíg nincs 365 nap munkavállalói jogviszonyom, addig pályakezdőnek számítok.

(a start kártyánál más, mert ott ott van hogy csak ha "első ízben létesít munkaviszonyt", de mivel akkor is pályakezdő vagy ha egy évnél kevesebbet dolgoztál, ezért az még igaz rám. dehát zavaros az egész idióta sóher rendszer. >.<

2012. febr. 2. 23:01
 13/16 anonim ***** válasza:

A munkaügyit kérdezd az egyéb kedvezményekről, ahhoz én nem tudok hozzászólni, csak leginkább a startkártyához.

Mert ezt csinálják, amit írtam. És mivel ezek a jelenlegi szabályok, a munkáltatóknak is jobban megéri a régi munkavállalóikat 3 hónap kényszerpihenőre küldeni, aztán visszavenni a kedvezménnyel együtt, mint új embereket felvenni, akik vagy beválnak, vagy nem.

Van ez a weboldal, amit most indított a kormány, ahol visszajelzéseket várnak az állam működéséről:

[link]

Nyilván sokat ne várj tőle, de ott legalább leírhatod a véleményedet, és olyanok fogják olvasni, akiknek kicsivel több ráhatásuk van a dologra, mint nekem, vagy bárkinek itt a gyakorikérdéseken.

Ha már ott vagy, akkor javasolhatnád nekik azt is, hogy például a családtámogatási ellátásokat köthetnék magyar állampolgársághoz. Ugyanis jelenleg ez NEM FELTÉTEL, csak a magyarországi lakcím.

A családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást Magyarországon igényelheti az utolsó kínai állampolgár is, ha rendelkezik MAGYARORSZÁGI BEJELENTETT LAKCÍMMEL.

Ez az egyetlen feltétel. Aztán egy kínai vesz egy lakást, 60 másik meg bejelentkezik hozzájuk, és igényelheti a családi pótlékot.

Én értem, miért kellett ez régebben, mert vannak határontúli magyarok is, akik nem magyar állampolgárok.

DE mostmár egyszerűsített honosítással 3-4 hónap alatt magyar állampolgárságot kaphat, akinek volt magyar állampolgár felmenője, és igényli. Szóval ez már nem játszik.

Írd meg ezt nekik, hogy ha már egyszer nincs pénzük, akkor legalább átmenjen a kis agyukba, hogy MIN LEHETNE SPÓROLNI. Mert szerintem fogalmuk sincs róla. Nincs még egy ilyen ország, amelyik külföldi állampolgároknak fizet ki több tízezer forintot havonta, egyszerűen csak az alapján, hogy van belföldi LAKCÍMÜK.

2012. febr. 2. 23:21
 14/16 A kérdező kommentje:

hát ez tényleg gáz... (hagy ne mondjam kik, vagy inkább mik azok a magyarok által igencsak kedvelt embernek nem annyira nevezhető hiperpigmentált élőlények, akik ezekből a segélyekből élnek..)

kösz a sok infót :D örülök hogy még normális emberek is vannak ebben a szerencsétlen országban, ha nem is sok~

2012. febr. 2. 23:32
 15/16 anonim ***** válasza:

"hagy ne mondjam kik, vagy inkább mik azok a magyarok által igencsak kedvelt embernek nem annyira nevezhető hiperpigmentált élőlények, akik ezekből a segélyekből élnek.."

Értem kikre gondolsz, de azokkal nem lehet ilyen megközelítésben túl sok mindent csinálni, mert ők születésüktől fogva MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK... és elég nehéz lenne ezen belül tovább kategorizálni anélkül, hogy az egész EU ránk ne cuppanjon ezért.

A kínaiakkal, mongolokkal, etiópokkal, meg kitudja még kikkel viszont lehetne, egy tollvonással.

Egyszerűen állampolgársághoz kell kötni a segélyeket, és kész. A fentieknek is lehetőségük van jelenleg is megszerezni ezt, de csak x év ittlakás után. De ez nem feltétel, csak a lakcímkártya.

Azt kéne jelezni drága törvényhozóink felé, hogy talán inkább ezt kéne megváltoztatni, nem pedig a magyar munkavállalók ellátásait visszavágni...

2012. febr. 2. 23:55
 16/16 A kérdező kommentje:

állampolgársághoz kötni a segélyeket szerintem alap lenne, de én ahoz is kötném, hogy csak az kapjon aki már dolgozott tisztességgel valamennyit. mert "tudjukkik" élnek a segélyből munka nélkül, a magyarok nem igazán, ők egyre később vállalnak gyereket, mert először meg kell élniük munkával.

emellett röhej szerintem az is, hogy ECDL vizsgákra, meg hasonlókra nem lehet már felvételihez pontokat kapni, nyelvvizsgára is keveset, arra meg ha kisebbséghez tartozik valaki, vagy terhes, arra igen.. lassan minden számít, csak a tudás nem.

2012. febr. 3. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!