Mi lesz így velem? Egy kétségbeesett nő?
Figyelt kérdés
Kozmetikusnak tanultam,de mivel nem kaptam benne állást,(alkalmazottit,amit szerettem volna),elmentem fősulira tanulni.De ez meg nagyon nehéz nekem,nem bírok ennyit tanulni( egészségügyi fősuli),rájöttem h nem ez érdekel,ezért otthagytam. Most újra keresek állást,kozmetikusit,de akár recepcióst is ( ebben van gyakorlatom),de nem találok semmit,és kétségbe vagyok esve! Nagyon félek hogy mi lesz így velem! A jövőmet nem így képzeltem el!! 30 éves vagyok és se keresetem,se önbecsülésem! Segítsetek,mit csináljak? Jelenleg a párom segit,h legyen mit ennem. Ez nem állapot! Mit tanuljak,amiből biztosan felépíthetem az életemet?2012. jan. 26. 14:20
1/20 anonim válasza:
Sajna nem jók a kilátások a mai világban. Kozmetikus, fodrász, műkörmös, ők mind vállalkozóival nyomják. Kereskedelmi végzettséggel gyorsabban el lehetne helyezkedni(pénztáros,eladó). Nekem is le kéne tennem, én is ugyanabban a szituban vagyok, mint te. Több ezren jelentkeznek 1 állásra, főleg adminisztratív területen, itt túljelentkezések vannak. Recepciósnak már legalább 1 nyelven középszinten kell beszélnie a nyelvet. 1ébként szerintem vidéken könnyebben el lehet helyezkedni, nem követelnek annyit, nincs annyi elvárás,mint pesten.
2/20 A kérdező kommentje:
köszi a választ, most azon gondolkozom,megcsinálok vmi felsőfokú szakképzést,hátha azzal megyek valamire. amúgy angolul jól beszélek.
2012. jan. 27. 13:34
3/20 anonim válasza:
nekem is van felsőfokú szakképzésem, de nem megyek vele semmire. sőt, inkább hátráltat, mert le kell tagadnom ha "alantosabb" munkát találok.. tehát ha valahova csak érettségi kell, ne írd bele a cv-dbe, hogy van felsőfokúd, mert aztán megkérdezik, hát te mit keresel itt ezzel a végzettséggel?
4/20 anonim válasza:
Bocsánat nem akarok beleszólni. Ne tagadd le, mert utánad néznek, hogy tényleg megvannak-e a papírok, amiket beírtál. Egy ismerősöm így járt, de interneten látták, hogy diploma is van nála, amit nem írt be az önéletrajza.
A munkáltató erre azt mondta: "Simán be lehetne varrni okirat hamisítás miatt".
5/20 anonim válasza:
na hát ez hülyeség, hogy okirathamisítás miatt! senki nem csalt, nem vette a papírjait, csak éppenséggel nem mondta meg,nehogy emiatt ne vegyék föl. ez nem hamisítás.. az első válaszoló meg tapasztalatból írt. nem fogják sehova felvenni diplomával takarítónak pl.-ul. ahova érettségit kérnek vagy szakmunkást,oda elég csak az. a diplomáddal itt mennél semmire, mert semmivel sem kapnál többet a szakmunkásnál.
7/20 anonim válasza:
ja és a munkáltatónak mindig az a szakképzettség, vagy tapasztalat kell, ami a munkához kell. tehát egy irodai munkához nem kell beleírni, hogy van kozmetikus végzettséged is. mindig az adott pozícóhoz kell igazítani a cv-det.
8/20 anonim válasza:
Kedves #5 !
Az illetőnek ezt elmondták, lehet hülyeség akár nem, neki ezt így elmondták, ő volt, te nem, hadd tudja már jobban szegény.
Szakmához kell beállítani, de egy önéletrajzban tudtommal benne kell lennie a legmagasabb iskolai végzettségnek, amit ugye nem valósan adott meg. A végzettség után szokták megadnia szakmai tapasztalatot, vagy, hogy mihez ért.
9/20 A kérdező kommentje:
ne vitázzatok már! :D jobban örülnék,ha valaki a kérdésemre adna érdemleges választ. köszi!
2012. febr. 1. 12:06
10/20 anonim válasza:
már kaptál nem vetted észre?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!