Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi lesz így velem? Egy kétségb...

Mi lesz így velem? Egy kétségbeesett nő?

Figyelt kérdés
Kozmetikusnak tanultam,de mivel nem kaptam benne állást,(alkalmazottit,amit szerettem volna),elmentem fősulira tanulni.De ez meg nagyon nehéz nekem,nem bírok ennyit tanulni( egészségügyi fősuli),rájöttem h nem ez érdekel,ezért otthagytam. Most újra keresek állást,kozmetikusit,de akár recepcióst is ( ebben van gyakorlatom),de nem találok semmit,és kétségbe vagyok esve! Nagyon félek hogy mi lesz így velem! A jövőmet nem így képzeltem el!! 30 éves vagyok és se keresetem,se önbecsülésem! Segítsetek,mit csináljak? Jelenleg a párom segit,h legyen mit ennem. Ez nem állapot! Mit tanuljak,amiből biztosan felépíthetem az életemet?
2012. jan. 26. 14:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajna nem jók a kilátások a mai világban. Kozmetikus, fodrász, műkörmös, ők mind vállalkozóival nyomják. Kereskedelmi végzettséggel gyorsabban el lehetne helyezkedni(pénztáros,eladó). Nekem is le kéne tennem, én is ugyanabban a szituban vagyok, mint te. Több ezren jelentkeznek 1 állásra, főleg adminisztratív területen, itt túljelentkezések vannak. Recepciósnak már legalább 1 nyelven középszinten kell beszélnie a nyelvet. 1ébként szerintem vidéken könnyebben el lehet helyezkedni, nem követelnek annyit, nincs annyi elvárás,mint pesten.
2012. jan. 27. 12:22
 2/20 A kérdező kommentje:
köszi a választ, most azon gondolkozom,megcsinálok vmi felsőfokú szakképzést,hátha azzal megyek valamire. amúgy angolul jól beszélek.
2012. jan. 27. 13:34
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
nekem is van felsőfokú szakképzésem, de nem megyek vele semmire. sőt, inkább hátráltat, mert le kell tagadnom ha "alantosabb" munkát találok.. tehát ha valahova csak érettségi kell, ne írd bele a cv-dbe, hogy van felsőfokúd, mert aztán megkérdezik, hát te mit keresel itt ezzel a végzettséggel?
2012. jan. 27. 18:07
 4/20 anonim ***** válasza:
7%

Bocsánat nem akarok beleszólni. Ne tagadd le, mert utánad néznek, hogy tényleg megvannak-e a papírok, amiket beírtál. Egy ismerősöm így járt, de interneten látták, hogy diploma is van nála, amit nem írt be az önéletrajza.

A munkáltató erre azt mondta: "Simán be lehetne varrni okirat hamisítás miatt".

2012. febr. 1. 10:19
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
na hát ez hülyeség, hogy okirathamisítás miatt! senki nem csalt, nem vette a papírjait, csak éppenséggel nem mondta meg,nehogy emiatt ne vegyék föl. ez nem hamisítás.. az első válaszoló meg tapasztalatból írt. nem fogják sehova felvenni diplomával takarítónak pl.-ul. ahova érettségit kérnek vagy szakmunkást,oda elég csak az. a diplomáddal itt mennél semmire, mert semmivel sem kapnál többet a szakmunkásnál.
2012. febr. 1. 10:41
 6/20 anonim ***** válasza:
*itt nem
2012. febr. 1. 10:42
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
ja és a munkáltatónak mindig az a szakképzettség, vagy tapasztalat kell, ami a munkához kell. tehát egy irodai munkához nem kell beleírni, hogy van kozmetikus végzettséged is. mindig az adott pozícóhoz kell igazítani a cv-det.
2012. febr. 1. 10:44
 8/20 anonim ***** válasza:
0%

Kedves #5 !

Az illetőnek ezt elmondták, lehet hülyeség akár nem, neki ezt így elmondták, ő volt, te nem, hadd tudja már jobban szegény.

Szakmához kell beállítani, de egy önéletrajzban tudtommal benne kell lennie a legmagasabb iskolai végzettségnek, amit ugye nem valósan adott meg. A végzettség után szokták megadnia szakmai tapasztalatot, vagy, hogy mihez ért.

2012. febr. 1. 11:55
 9/20 A kérdező kommentje:
ne vitázzatok már! :D jobban örülnék,ha valaki a kérdésemre adna érdemleges választ. köszi!
2012. febr. 1. 12:06
 10/20 anonim ***** válasza:
már kaptál nem vetted észre?:)
2012. febr. 3. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!