Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem kellek a munkáltatók...

Miért nem kellek a munkáltatóknak?

Figyelt kérdés

Az alábbi végzettségekkel rendelkezem:

- közgazdasági szakközép - igazgatási ügyintéző szak

- pénzügyi és számviteli ügyintéző

- mérlegképes könyvelő - vállalkozási szak

- bérügyi ügyintéző

- tb ügyintéző

- tb- és bérügyi szakelőadó

- ECDL vizsga (7 modul)

nyelvvizsgám nincs, de beszélek angolul, oroszul, és németül sem adnak el.

Van 3 év gyakorlatom. Tulajdonképpen 10 van, de mivel két helyen sem voltak hajlandók bejelenteni, azt nem írhatom bele.

33 éves vagyok, egyedülálló, Dunántúlon lakom. És 170 cm vagyok és 63 kg, szóval elhízott sem vagyok.

Szerintetek ezek után mégis miért nem hívnak be most már két éve? Kezdenek elfogyni a tartalékaim, és semmi. Még egy bocs nem te kellesz levél sem.

2012. jan. 23. 15:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen nyugodtan beírhatod a feketemunkát is. Sokkal ksebb gond, mint 7 év, amivel nem tudsz elszámolni.
2012. jan. 23. 15:45
 2/12 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam, hogy beleírom. De ha utánanéznek, nem tudom bizonyítani, hogy ott is dolgoztam.

Amúgy szerintetek ettől több esélyem lesz?

2012. jan. 23. 16:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezek jó része a közigazgatásba jó, főleg a TB, de oda meg most hiába mész, mert épp most rúgták ki a közigazgatás felét.

Azt leszámítva pedig gyakorlatilag egy érettségid van, nulla igazolható nyelvtudással. Ilyen végzettséggel meg millió jelentkező van. Az ECDL pedig, bár hasznos dolgokat lehet ott tanulni, de nem ér semmit a munkaerőpiacon, mert a te korosztályodtól alapból elvárják azokat az ismereteket, amiket ott meg lehet tanulni. Az a papír legfeljebb 50 év felettieknél ér valamit, akikből amúgy nem néznék ki, hogy be tudnak kapcsolni egy számítógépet, de ha tudnak mutatni róla egy ilyen papírt, akkor elhiszik..

Én a helyedben nagyon sürgősen a nyelvvizsgákat tenném le, ha tényleg beszélsz is legalább középszinten ezekből, akkor nem lehet gond letenni. Alapfokúra nem érdemes kiadni pénzt, az nem nyelvtudás, hogy be tudsz mutatkozni, meg meg tudod kérdezni a másikat, hogy hogy van, és nem is értékeli semelyik munkaadó.

Illetve ami még ígéretes a papírjaid közül, az a mérlegképes könyvelő. De azt meg leginkább úgy érdemes csinálnod, hogy nem alkalmazottnak mész, hanem kiváltod a vállalkozóit, és keresel ügyfeleket.

Az önéletrajzot pedig érdemes a megpályázott pozícióra kihegyezni, és csak azt beleírni, amivel alá tudod támasztani, hogy ez is segít a munkakörben. A legjobb, ha egy világos karrierív rajzolódik ki.

2012. jan. 23. 17:32
 4/12 A kérdező kommentje:

Sajnos vállalkozás beindításához egy vasam sincs, úgyhogy ez kiesett. Másrészt nem tudnám magam eltartani sem, amíg keresem az ügyfeleket, de a járulékokat azt fizetnem kellene, de mint mondtam egy vasam sincs erre.

Nyelvekkel kapcsolatban. Most a tudás számít, vagy a papír? Ha kíváncsi rá valaki, hogy tudom-e akkor miért nem hív be, majd ott kiderül. A papír lehet a piacon vett is.

De már lassan az jut eszembe, hogy a lehető legrosszabb pályát választottam 14 éves koromban. Mert semmire sem jó.

2012. jan. 23. 17:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Nyelvekkel kapcsolatban. Most a tudás számít, vagy a papír? Ha kíváncsi rá valaki, hogy tudom-e akkor miért nem hív be, majd ott kiderül. A papír lehet a piacon vett is."

Elsősorban a papír számít, aztán meg a tudás. Akinek van tudása, az papírt is könnyen szerez róla. Fordítva ez lehet, hogy nem igaz, de az az alap, hogy szóbaálljanak veled.

Ugyanis kismillió jelentkező van hozzád hasonló végzettséggel, aki jelentkezik, ÉS még a papír scannelt változatát is hozzácsatolja a jelentkezéséhez.

Akkor meg miért ne azokat hívja be a munkaadó egy elbeszélgetésre, akik már legalább valami papírt is be tudnak mutatni arról, hogy valakik előtt már valamit letett az asztalra?

Aztán a mai helyzetben így is marad annyi, hogy még azokból is szelektálni kell.

2012. jan. 23. 18:02
 6/12 A kérdező kommentje:

A középfokot mindkettőből le tudnám tenni bármikor. Csak nincs rá kidobható 50.000 forintom. És egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy megérné.

Már így is ott tartok, hogy csak pocsékoltam a pénzemet a tanfolyamokkal.

2012. jan. 23. 18:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát a legtöbb felsorolttal szerintem is csak pocsékoltad az idődet (hacsak nem a közigbe akarsz menni), de a nyelvvizsgapapírokkal sohasem.

Nézd, a nyelvvizsgapapír az egy alap, hogy egyáltalán szóbaálljanak veled, ha már pl. diplomád nincs.

Nekem van diplomám (és még így is rengeteg emberrel kellett versenyeznem, mikor állást kerestem!), de csak egy középfokú angol papírom van hozzá. Ha mellé még németből meg oroszból is le tudnám tenni gyorsan, az lenne az első, hogy azt megcsináljam. Sokkal több lehetőségem lenne.

És én MINDIG, minden jelentkezéshez elküldöm a diplomám meg a nyelvvizsgám scannelt változatát is, ha kérik, ha nem.

Azt kérded, hogy miért nem elég a tudás?

Gondolkozz a munkáltató fejével.

Egyrészt azért, mert a mai helyzetben több tíz jelentkező akad minden egyes állásra. A HR-esnek elég munka az, hogy a beérkező több tíz (vagy száz!) önéletrajzból kiválogassa azokat, akiket érdemesnek tart arra, hogy egyáltalán behívja személyes elbeszélgetésre. És azt aszerint fogja eldönteni, amit a jelentkezéshez küldtél, mert más infója nincs rólad.

Azt mondod: a nyelvpapír lehet vásárolt is.

Igen, de ennél sokkal valószínűbb az, hogy emberünk egyszerűen bekamuzza, hogy "hááá beszélek én minden nyelven!". Nem? Akkor meg az ilyenekre minek vesztegessék az időt, hogy vagy igaz, vagy nem? Van elég, ahol már legalább az látszik a scannelt nyelvvizsgabizonyítványból, hogy valamit már tud. Aztán ha nem, akkor az interjún majd úgyis kiderül.

Másrészt meg egy interjún nem fognak mini-nyelvvizsgatesztet íratni veled. Erre se kedvük, se kapacitásuk nincs. Azt várják el alapból, hogy mutass valami papírt, aztán esetleg az interjú közben véletlenszerűen átváltanak angolra, és várják, hogy arra reagálj valamit. Pár kérdés csak, de ebből már kiderül, hogy tudod-e használni a nyelvet, vagy vetted a papírt.

Ha tudod használni, akkor köszönjük, elhiszik, hogy a többit is tudod, ha már papírod van róla, ha aztán mégsem menne az elvárt szinten később, még mindig kirúghatnak próbaidő alatt.

De azt ne várd, hogy egy interjún töviről hegyire ki fognak kérdezni a nyelvtudásodról, az interjú nem erre való, hanem hogy úgy nagyjából megbizonyosodjanak róla, hogy tényleg az van, amit állítasz magadról.

Az önéletrajznak és a csatolt mellékleteknek meg egyetlen egy céljuk van: hogy meggyőzd a munkaadót, hogy téged hívjanak be a személyes elbeszélgetésre.

Így gondolkozzál!

2012. jan. 23. 18:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy jobb lenne, valami teljesen másba kezdeni. Mit gondolsz erről? Van egyáltalán olyan, amibe érdemes lenne belefogni?
2012. jan. 23. 18:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, van affinitásod valami hiányszakmára?

Mondjuk CNC forgácsoló (vagy CNC programozó), esztergályos, villanyszerelő, stb? Mert arra VAN igény, és a gyakorlott szakembereket jól meg is fizetik, még itthon is (pl. múltkor villanyszerelőt kerestem, legtöbb azt mondta, hogy csak hónapokkal későbbre tud adni időpontot, annyira be van táblázva).

Csak ezzel is az a baj, hogy ahogy hallom, ott is felmutatható gyakorlatot várnak el. Az meg nem lesz, ha gyakorlat híján nem vesznek fel sehova, vállalkozni meg nem akarsz.

Ilyen ügyintéző fronton megdobná az esélyeidet, hogyha valamilyen felsőfokú végzettséget szereznél, de az egyrészt többéves tanulás (és nem középiskolás fokon, teljes embert kíván... a büfészakokat, pl. kommunikáció kivéve, de azzal meg ugyanott tartasz), ott is inkább csak a mérnök, informatikus, orvos a biztosan keresett. Másrészt meg pénz, ugye.

Én még mindig azt mondom, hogy a helyedben a nyelvvizsgákra feküdnék rá. Ebből lehet a legtöbb haszon a legrövidebb időn belül.

Aztán, ha szerzel valami állást, akkor lehet nézegetni komolyabb képzéseket, vagy akár hiányszakmás képzéseket. De valami anyagi alap kell ezekhez. Az meg csak akkor lesz, ha a nyelvtudást is tudod igazolni.

2012. jan. 23. 19:07
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Megpróbálok pénzt szerezni az angol középfokra. Utána pedig ráfekszem kicsit az oroszra, mert abból kell egy kis gyakorlás a középfokhoz.

Szép napot!

2012. jan. 23. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!