Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg nincs családpedagógiai...

Tényleg nincs családpedagógiai mentorok számára állás?

Figyelt kérdés
Egyet sem találok, még ezer km-re sem, egyszerűen nincs! Felháborító! Hol dolgozzak ezzel a képesítéssel?
2012. jan. 16. 23:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Nyilván azért nincs mert Magyarországon nincsenek hátrányos helyzetű családok akiket mentorálni kéne.

Na de most komolyan. Lehet hogy egy átlag európai országban van keret és igény arra hogy mentorok segítségével ne csak anyagilag segítsék a rászoruló hátrányos helyzetű gyerekeket, de hogy Magyarország nem ilyen ország, az viszont biztos. A rászorulók túlnyomó többsége pénzügyi okok miatt hátrányos helyzetű és az ezeken való segítésre sincs keret, nem hogy fizetett mentorokra.

2012. jan. 17. 00:10
 2/12 A kérdező kommentje:

Elméletileg az én szakmámmal intézményekben lehetne elhelyezkedni, egyfajta összeköttető szerepet "játszanék" a pedagógus és a szülő közt, vagy a hivatal és család közt.

Nem az a problémám, hogy nem vesznek fel, hanem az, hogy egyetlen álláskínálatot sem találok. Akkor miért van ilyen képzés? És miért vagyok munkanélküli, ha van szakmám?

2012. jan. 17. 00:12
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
ne haragudj de sztem ez 1 tipikusan olyan képesítés amivel jól járt a főiskola,egyetem szakképző nem tudom milyen végzettséged van mert pénzt kapott érte de elhelyezkedni soha nem fogsz
2012. jan. 17. 01:23
 4/12 A kérdező kommentje:

Ez egy OKJ-s, emelt szintű szakképesítés.

Egyébként nemcsak hogy állás nincs ,de az emberek azt sem tudják,hogy eszik-e, vagy isszák. Jó volna olyan választ kapni végre, akinek van köze a dologhoz. De tudom,hogy nem fogok.

Köszi mindkettőtöknek.

2012. jan. 17. 01:25
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

andragógia végzettséged van??

Mert bizony akkor ez egy olyan végzettség ami arra volt jó,hogy X.évig a padot koptasd.

Nagyon sok felesleges végzettség van,amivel a diákok csak az idejüket fecsérelik el.

Régen a tanár és a szülő közötti kapcsolatot a tanár is remekül ellátta.Ma is el tudja,így nincs szükség családpedagógiai mentorra..Minek??Miért kéne neki is fizetni a munkájáért amikor a tanárnak már eleve fizetnek,és ezt is csinálja???

Tudomásul kell venned,hogy a szakmád "halott szakma" ami csak üzleti érdekből jött létre-

2012. jan. 17. 01:38
 6/12 anonim ***** válasza:

3. vagyok...

emelt szintű multimédiafejlesztő végzettségem van...1év alatt tettem le érettségi után..

kb annyit ér mint a tiéd,sztem te sem hallottál erről én sem a te végzettségedről...emelt szintű az kamu mert ilyen nincs csak érettségire épülő okj-s végzettség és utána már a fősuli....magyarul te is át lettél verve 1 kicsit...

2012. jan. 17. 12:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Én dolgoztam mentorként(nem családpedagógiaiként), ha ez vigasztal, mindent csináltam, csak épp nem a mentorkodtam...Tök jól hangzott mi a mentor szerepe a munkaköri leírásban...de hát valljuk be túl szépen hangoztak ezek az "elméleti beszélgessünk, hassunk az ügyfelekre" dolog...Felvettek, és én voltam újként a lóti-futi, amit épp kellett én csináltam...Nem panaszkodom, mert megkaptam érte a pénzt, de mikor meg a rendes munkám kellett volna csinálni, akkor semmit nem tudtam, mert ugye betanítani nem segítettek, hogy akkor gyakorlatban mit hogy csináljak...Szóval ha fel is vennének véletlen mentorként, nem hiszem, hogy túl sokat dolgoznál mint mentor, hanem bizti valami egész más dolgod lenne...
2012. jan. 17. 16:42
 8/12 A kérdező kommentje:

Andragógia? Mi van? Ha nem tudjátok, hogy miről van szó, légy szíves ne válaszoljatok már. Ez a legkiakasztóbb, hogy hozzáértés nélkül lökitek a "felesleges volt elvégezned" dumát. Ezzel én is tisztában vagyok.

Már utánajártam a kérdésnek, nincs szükségem több sületlenségre.

2012. jan. 17. 21:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Okosgyerek! Akkor miért nem magyarázod már el nekünk laikusoknak hogy mit tanultál végül is??

"családpedagógiai mentor"??

Emelt szintű szakképzések [szerkesztés]

családpedagógiai mentor (1 éves képzés)

< wikipédia>

" Családpedagógiai mentor szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Kapcsolatba lép a hátrányos helyzetű gyerekekkel és családjaikkal

Hátrányos helyzetű gyereket, családot támogat

Családpedagógiai gondozást végez

Dokumentál"

Ezt mind kikerestem,ha már annyi eszed nem volt,hogy elmond ha ár kérdést írtál ki..

Megsúgom neked,hogy az "Andragógia" más néven felnőttoktató akinek hasonló a munkaköre mint a te végzettségednek(csak másképp nevezik)

Szóval mindenki jó választ adott..Elvégeztél 1 éves tanfolyamot amivel kitörölheted...Gratula..Gondolom ennyire futotta csak..

Egyébként hogy ennyire kibuktál már alkalmatlannak is talállak erre a képzésre..A mentoroknak birka türelmük kell hogy legyen..(hiszen sok bajos emberrel futnak össze nap mint nap) Te meg arra nem vagy képes,hogy értelmesen feltegyél egy kérdést,majd elmagyarázd a neked válaszadóknak hogy mit is takar a végzettséged,de cserébe rögtön le is szólod őket...

2012. jan. 17. 21:39
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló,

Azért nem magyaráztam el, hogy mit tanultam, mert kifejezetten olyanok válaszát vártam, akiknek tapasztalatuk van ebben a témában. Azt leírtam, hogy ez egy piszlicsáré OKJ-s végzettség, amely természetesen sok mindenhez köthető, így az egyéb mentorsághoz és az andragógiához is, de azért ne keverjük már össze a kettőt, pláne, hogy ez utóbbit egyetemen tanítják.

Remélem, nem volt megerőltető kikeresned, ha már "ezt mind" megtetted. Hátrányodra nem válhat.

A személyeskedésre pedig semmi szükség, nem vitatkozni szeretnék, szimplán csak vérlázító, hogy senki nem tud megmukkanni a témában (itt nem a laikusokra célzok, hanem sok-sok intézményesített birkaólra) , ezért van az, hogy már napok óta görcsben van az agyam. Senkit nem állt szándékomban megsérteni természetesen, csupán nem jut el a tudatomig az, hogy ha valaki tényleg nem kompetens a témában, mégis mi a jó müzlinek szól hozzá.

2012. jan. 17. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!