Melyek a mai világban a piacképes szakmák? Nem akarok tanulás után félni attól hogy nem lesz munkám.
Mindíg oda menj ahol többet lehet lopni!
Nagyapáink is ezt csinálták, és azóta se lehet másból megélni, lásd politikusaink...
Szerintem tökmindegy milyen diplomát szerzel/szerzünk meg, mert úgyis akkor tudsz csak hatékonyan és gyorsan elhelyezkedni, ha van ismertséged/protekciód/beajánlásod.
Akár akkor is ha afféle "életművész" diplomád van csak.
Persze ez csak az én véleményem.
Persze most nagyon mennek ezek a gépész,-villamosmérnök szakok.
De éppen ez a baj hogy mivel most sokan tanulják, mire te is mostantól kezdve elvégeznéd, az fél évtized(!), így mire oda jutnál, lehet hogy telített lesz a piac.
Tehát nehéz megmondani.
Én a reptéren melóztam olyannal is, akinek színész(!), ill. közgazdász diplomája volt az utasbiztonsági részen.
Na most jogos a kérdés azok oda hogy kerültek?
Hát úgy vazze, hogy nem volt más!
De ha kíváncsi vagy mások véleményére, ha engem kérdezel:
lehet hogy hülyén hangzik, de tanulj Nyelvtanárnak!!
Nem vesznek fel középsuliba?
Nem gond, mivel nyelvet tanítasz, mehetsz vele nyelvsuliba is, így növekszik a potenciális munkahelyeid száma, míg pl. egy földrajz szakos csak szokványos suliban tanít.
Nem vesznek fel nyelvsuliba sem?
Nem gond, meghirdeted magad újságban, neten, mindenhol hogy adsz órákat 2000-3000Huf körüli áron.
Máris megélsz, ha van legalább 10 tanítványod fejenként 2 órával hetente.
(Persze ehhez bp.-i lakhely kell lehetőleg), viszont két és fél millió emberből ennyi kitelik bőven!
Ajánlatom valamilyen skandináv vagy egyéb ritkább nyelv, azért elkérnek 3-4000-et is óránként már. Sőt! Többet.
Ha meg suliba kerülsz tudom nem magas a fizu, de másodban ugyanúgy lehet órákat tartani.
Amúgy meg azt hallottam mostanában dobnak elég jelentékenyen a tanárok bruttóján.
:)
Dr. Freeman, mi a francos nyavalyát keres ön itt a gyakorin és tanácsokat ad nyelvtanárkodásról? Maga nem elméleti fizikus a Black Mesában? El fog késni az ismeretlen anyagok kísérletéről, múltkor is fél órát késett, a főnök nem lesz boldog.
Dr. Kleiner
A Black Mesa 13 évvel ezelőtt felrobbant.
Most csak a kelet-európai körutamat szakítottam meg ideiglenesen.
Egy bnőm apját nemrég megölte egy advisor.
Nemsokára folytatjuk.
Freeman
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!