Informatikusok, programozók, rendszergazdák! Nektek milyen könnyen sikerült állást találnotok?
Első éves vagyok az egyetemen (gazdinfó, tudom, rossz választás, de ha nem jön be, akkor az Msc-t programozóin csinálnám). Egy tantárgy kivételével az összes vizsgámra ötösre tanultam, önszorgalomból Python-t és C++-t tanulok, de még így is félek, hogy állás nélkül maradok három-két év múlva.
A másik dolog, hogy vidéki vagyok (Sopron), az állások többsége pedig inkább Budapesten van. Vannak még vidékiek, akik Pesten dolgoznak? Mennyire bírjátok ki?
Munkát találni viszonylag egyszerű, csak épp' megfizetve nem lesz. Sz@rért mindenhova keresnek informatikusokat. :) (példa: főállás: PHP webfejlesztő. Kér: SQL+CSS+JS+java+flash ismeretet, min. 3 év gyakorlatot, iptables, apache, postfix, samba admin. gyakorlatot, napi 8 óra + havi 2 szombatot, netto 110-ért. Sz'al LOL)
Jól fizetett, kellemes hangulatú, érdekes munkákkal kecsegtető helyre csak hátszéllel, ismeretség alapján lehet bekerülni.
Csinálj saját céget, és csináld abban.
Én is mérnök infót elvégeztem, viszont nem találok állást már lassan 3 hónapja. Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, legalább 2-3 év releváns szakmai tapasztalat, unix,linux, windows server legyen a génjeidbe programozva, mellette tudjál tárgyalóképesen beszélni angolul és/vagy németül,szlávul stb... Jah és nem árt ha tudsz programozni PHP-ben,Java-ban,C#-ben...Ha mindez megvan, kaphatsz 150k kezdő fizetést és talán kapsz utazási támogatást...Talán, feltéve ha a kedves kormány nem dönt úgy, h ezt is elveszi...
Szóval protekció, mázli nélkül nehéz vidékiként munkát találni Pesten. Jah és amit Főiskolán fognak tanítani, azzal a gyakorlatban semmire sem mész, szóval mindent megtanulsz magadtól otthon, vagy egy ismerősöd beajánl egy munkahelyre, ahol foglalkoznak a tanításoddal, vagy legalább törekedsz rá. Ha nincs ilyen ismerősöd, vagy nem vagy valami penge programozásban, akkor gyarapítani fogod a munkanélküliek táborát, persze nem a Te hibádból, mert amit elvárnak az embertelen, a cégek komplett szakembereket várnak,nem pályakezdőket. Én már külföldi útra gyűjtöm a pénzem, ahogy lehet itt hagyom az országot. Ha meg akarsz élni normális fizetésből ajánlom te is tedd ezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!