Pályaválasztás: Informatikusok, programozók! 35-40 évesen is képesek vagytok majd csinálni, bírjátok idővel, agykapacitással az új tanulását?
Sokan beragadnak egy adott technológiába, és 10-15 éven keresztül csinálják úgy, hogy mellette nincs lehetőségük az újat elsajátítani (pl. mert jól megfizetik egy multinál).
Aztán idővel a régi technológia kikopik, jön az új, az új szakemberekkel, akik az új ismeretekben már profik...
És ott állsz 40 évesen, családosan, diplomákkal, x év tapasztalattal (amit sehol nem keresnek), és nem kapsz munkát. Ha kitanulod az újat, akkor pályakezdő fizetésért talán kapsz állást, fiatal főnökökkel a nyakadban...
Mit látok rosszul? Hogyan kell ezt a pályát okosan csinálni?
Én 15 éves korom óta, 20 éve intenzíven nyomom a programozást (clipper,assembly,pascal,visual basic,.net) de már pl. .net-ben csak középszerű voltam, míg pascalban profinak számítottam. Úgy gondolom azért, mert fiatal voltam,lelkesebb és minden szabadidőm ennek áldoztam... ez ma már nincs így...
Én 53 vagyok, és még bírom. Megerőltetés nélkül. És még mindig jócskán profinak számítok a szakterületemen. Igaz, viszonylag kicsi a konkurrencia, azaz kevesen foglalkoznak az országban azzal, amivel én.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!