Van ott olyan aki éjszaka szokott dolgozni vagy dolgozott? Ha igen hogy viselitek? Az éjszakai munka nem vágja tönkre az egészséget és az ember magán életét?
Az egészségnek kevésbé ártalmas, mint a váltott müszak, mert itt be tud állni egy rendszerre a szervezet, ott meg állandóan át kell állnia.
A magánéletet meg meg lehet szervezni, csak akarat kérdése.
Én dolgoztam váltott műszakban, hol nappal, hol éjszaka 12 órát. Én jól bírtam, de hosszútávon egészségtelen, rengeteg cikk van róla a neten, hogy miért. Keress rá, tanulságos!
Egyáltalán nem ajánlom, de hát ugye valamiből enni kell..
Tudod, a legtöbb munka hosszú távon árt az egészségnek. Aki ül, annak a háta lesz kész, a combján elnyomódnak az erek. Aki áll, annak a lábai mennek tönkre. Aki a monitor előtt ül, annak a szeme lesz kész és lehetne sorolni.
Végül is, mondhatnánk azt is, hosszú távon a munka nem tesz jót az egészségnek.
vannak un bagoly és vannak a pacsirta emberek. A baglyok éjszak élnek igazán. Nem szeretnek hajnalban kelni sem. Nekik jobban is fekszik az éjszakai munka. A pacsirták már kora este elalszanak. Hajnalban már élik az életüket. Nekik viszont szenvedés az éjszakai munka.
Nálunk anyukám váltott műszakban dolgozik. Ez azt jelenti, hogy két napot nappal, két pihenő, két éjszaka (ezek 12 órás műszakok egyébként). Ez már olyan 5-6 éve van így.
Az egészségét látszólag nem viselte meg, annyi, h gyakrabban fáradt, és ezáltal ideges, illetve mikor éjszakáról hazajön nappal nehezebben tud úgy aludni, hogy az pihentető is legyen (fény, zajok miatt).
A magánéletet pedig hozzá lehet ehhez igazítani. Nyilván szabad hétvégéi ritkán vannak, de pl. ügyeket intézni kényelmesebben lehet.
Írtad, hogy te csak éjszaka fogsz dolgozni, szerintem erre rááll a szervezeted egy idő után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!