Ti mit tennétek a helyemben? Talán voltatok már hasonló helyzetben?
Nem tudom mennyire értelmes lesz a hozzászólásom, vagy mennyire segít, de azért hozzászólok. :)
Keresgélni kell. el kell vállalni mindenféle melót (újsághordás,takarítás akármi..... persze emelett folyamatosan keresnél állást mint cnc-s és ha találnál akkor ezt az ideiglenest otthagynád).
Én is pályakezdő vagyok és én Bp-re szeretnék menni mert itt vidéken szinte semmiylen lehetőség nincs.
Ha megnézed az álláskereső portálokat (pl profession.hu) Bp-n annyi munka van mint az összes többi megyében összesen.
Még az is megoldás lehet, hogy kimész Ausztriába vagy Angliába bár nem tudom beszélsz e nyelveket és hát anélkül elég nehéz bár ismerek nem egy embert aki nyelvtudás nélkül dolgozik ott (bár az ismerősei segítenek a kommunkiációban).
A legfontosabb pedig, hogy ne add fel, mert előbb utóbb úgyis találsz munkát, ha kitartó vagy és látnak benned ambíciót.
Persze ehhez munkalehetőség kell....
Nem ismerem pontosan a helyzetedet és a lehetőségeidet, de ha van rá lehetőséged, irány külföld (Németország, Ausztria, Anglia). Ha a jelenlegi nyelvtudásod lehetővé teszi. Ha nem, akkor ess neki a nyelveknek (angol vagy német, esetleg mind2), először biztos nehéz lesz, de aztán rendeződnek a dolgok.
Én is hasonló helyzetben voltam és vagyok, amíg nem volt normális, bejelentett munkahelyem, addig alkalmi munkákból éltem, kertépítéstől kezdve a kőműves segéd melóig mindent elvállaltam. Aztán lett egy munkahelyem, viszonylag jó fizetéssel, de onnan sajnos 2 év után leépítés miatt kirúgtak, így egy éve megint normális melót keresek, és mellette alkalmi munka.
Nem szabad feladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!