Az ingatlanközvetítő hozott egy vevőt, de a vevő titokban megadta a telefonszámát, hogy állapodjunk meg magán úton, akkor ki lehet kerülni az ingatlanközvetítőt? Ez hogy működne? Volt már hasonló helyzetben valaki?
Köszönöm az első kommentálónak, ezzel nem lettem előrébb...és képzeld nem mindegy hogy 400.000 ft a zsebemben marad-e, vagy legalább is egy része.
Még annyit hozzátennék, hogy valószínű hogy más név szerepelne az adásvételin mint amit aláírtak a lakásnézés során. A személy biztos hogy más lenne (max a vezetéknév egyezne), de lehet hogy belép a képe egy 3. személy is.
Az első vagyok.
Azt ne higgye senki, hogy a korrupció, tisztességtelenség, morál hiánya ott fenn, a vezetőinknél kezdődik. Rájuk fújtatunk, hogy milliókat elcsaltak, sikkasztanak.. Csakhogy ez a jelenség nem ott, hanem a kisemberek szintjén kezdődik, mondhatni: kicsiben.
Ha te nem szerződtél volna az ingatlanossal, és úgy találsz vevőt, akkor jogosan spóroltad volna meg a 400 E Ft-ot. De így? Így csak egy ügyeskedő szélhámos vagy.
Nem én vettem fel a kapcsolatot a vevővel, hanem fordítva...ő nyomta a kezembe a számát! És persze ilyenkor már elkezd okoskodni az ember...
Egy másik válaszra: A szerződés mellet hirdethetem magán úton is és bármikor felmondhatom, csak nem annak a személynek kell lennie akit ők hoztak...
Előző hozzászóló: "Azok olyan szerződésminták voltak, ahol az ingatlan átruházása esetén fizetni kell és a fizetési kötelezettség csakis az átruházás tényétől függött, egyéb körülmény nem számított." Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben? Nem igazán értem.
Amúgy valószínű azért adta oda rögtön a cetlit, mert nem lakunk ott és van hogy egy hónapig se megyünk be a lakáshoz.
Amikor megkötöttük a szerződést, akkor azt mondta a közvetítő, hogy hirdethetem máshol is. Akár magánúton is.
Név alapján utána tudnak járni? Mármint amit aláírt a lakásnézéskor, meg ami majd az adásvételin fog szerepelni. Bár egyébként kamu adatokat adott meg. (Mondjuk nekem ez is nagyon érdekes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!