Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az ingatlanközvetítő hozott...

Az ingatlanközvetítő hozott egy vevőt, de a vevő titokban megadta a telefonszámát, hogy állapodjunk meg magán úton, akkor ki lehet kerülni az ingatlanközvetítőt? Ez hogy működne? Volt már hasonló helyzetben valaki?

Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 20:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

EMBER! Ha megengedi a szerződést a megbízó IS hírdetheti, sőőt a megbízó IS hozhat vevőt a saját ingatlnára, ez a kitétel és/vagy megengedőnek látszó szerződési feltétel nem azt jelenti, hogy a jutalék kifizetésére bárminemű hatása lenne.

Olyan mintha bevinnéd a kocsidat az autószerelőhöz, és saját magad megjavítanád a kocsit, a saját alkatrészeddel és mégis ki kéne fizetned a szerelést.

ha a szerződésben nics beleírva a fizetés vagy a jutalék konkrét feltétele, akkor esélyes a közvetítő kártérítési perindítísa az eladás után bármikor. ÉS MEG IS FOGJA NYERNi!

2010. febr. 3. 12:12
 12/19 anonim ***** válasza:

valszín be fog perelni az ingatlanos és meg is nyeri. ez alól kivétel ha a vevő, aki a tullapon szerepel nem hozható összefüggésbe az ingatlanos által hozott vevővel.

az ingatlanosok idönként ránéznek az ingatlanok tullapjaira, ha onnan gyanus akkor pert indít, ha onnan nem gyanus, akkor nem, mivel további ellenörzésre nincs joga és feleslegesen nem pereskednek.

a magánvéleményem meg az, - ha megsértődsz, ha nem - hogy végül is igénybe vettél egy szolgáltatást, ami sikeresnek is mondható, és nem akarod kifizetni az árát. függetlenül attól, h tényleg irreálisan magas jutalékért dolgoznak az ingatlanosok, és számít az a pénz is, de akkor is.....

2010. febr. 3. 14:07
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem sértődök meg, mivel kíváncsi voltam mások véleményére, vagy hogy más járt-e már hasonló helyzetben...

Közben arra a döntésre jutottam, hogy nem akarok kockáztatni, így is már milliós a veszteségünk és ez a pénz már nem oszt, nem szoroz. Ha kiderül valóban sokat bukhatok.

Van egy jogász ismerősöm és nála is rákérdeztem, ő is hasonló véleményen volt.

Pert indíthat a közvetítő cég, ahol behajtja a saját jutalékát és még a per költségeit is nekem kell állni. És általában a közvetítő cég nyer.

Ha a vevő nem nyomja a kezembe a telefonszámát, akkor nekem eszembe se jut...

2010. febr. 3. 14:38
 14/19 anonim válasza:
23%
Bontsd szerződést az ingatlanossal. És utána add el.
2010. febr. 3. 20:56
 15/19 anonim ***** válasza:
Hiába bontja fel a szerződést, ha a szerződésben nincs beleírva, hogy a fizetési kötelezettség a felbontással megszűnik. A jutalék, amit a közvetítő követelhet nem biztos hogy attól függ, hogy a vevőt ki hozta az ingatlanhoz és mikor. Van amikor 2 év a megbízás után, van amikor örökös van, amikor rejtett utalás van a megbízási szerződésben....
2010. febr. 4. 11:07
 16/19 anonim válasza:
Én voltam ingatlan-közvetítő,és nem kizárólagos szerződéseknél nem perelhetnek be-ha ki is derül hogy a vevőt ők vitték hozzád-akkor sem.Csak kizárolagosnál vehetnek elő.(Ezt onnan tudom hogy nekünk külön az orrunkra kötötték hogy ne hagyjuk soha a vevőt-meg a tulajdonost kettesben.Pont az ilyenek miatt)Remélem segítettem.
2010. febr. 8. 14:51
 17/19 anonim ***** válasza:

kérdezném utolsó válaszolót, hogy milyen indokkal nem perelhetnek? nekem is van egy hasonló szerződésem, amiben ki van kötve, hogy akár a szerződés érvényessége alatt akár utána, ha olyan veszi meg, akiket ők közvetítettek, akkor nekem fizetni kell.

én néztem ptk-t de nem találtam (sajnos) kivetni valót benne

2010. febr. 8. 16:55
 18/19 anonim ***** válasza:
78%
Az előző hozzászólónak. Az összes ügyfelük, akit csak létezik és megbízást fogadott el tőlük a cég, hogy keressenek ingatlant, azok lényegében kiközvetített ügyfelek. Ui. az ingatlan konkrét címének kiadása vagy megnézése kivűlről vagy belűlről, - ezek az események - nincsenek dokumentálva sehol. Ha eladta valaki saját szakállára az ingatlant, akkor az új tulaj adatait lecsekkolja a közvetítő és benyújtja a perigényét, ha van egyezés.
2010. febr. 12. 12:54
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanosok szerződéseivel nagyon résen kell lenni! A legtöbbje - tisztelet a kivételnek - semmit sem tesz azon kívül, hogy orrba-szájba hirdeti a neten.

Kizárólagosat sem kötnék egyikkel sem.

Eszméletlen jutalékot kérnek: úgy működik ez is, mint minden az országban: az egyik biztos átvágja a másikat: az ingatlanos a 4 oldalas szerződésekkel, az ügyfél meg a háttérjátékkal...

Nagyon sokba kerül manapság a "tisztesség"...

2015. márc. 17. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!