Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki bejelentkezik, hogy...

Aki bejelentkezik, hogy mostantól fizetem a havi 5100 forintos TB-t attól visszamenőleg tényleg nem kérhetik?

Figyelt kérdés

Úgy értettem, ebből a cikkből, hogy aki most bemegy és bejelentkezik és mondja, hogy tessék itt vagyok, mostantól fizetem az 5100 forintot havonta, akkor attól nem kérhetik visszamenőleg a többi hónap 5100 forintját? Illetve csak akkor kérhetik tőlünk visszamenőlegesen ezeket az összegeket ha, ellenőrzés soránk ránk, akadnak, hogy hoppá ez nem fizeti a TB-t na majd most visszamenőleg kifizeti nekünk kamatostól?

[link]

2011. nov. 30. 11:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Úgy értem az állítólagot, hogy ebben az országban senki nem tudja, hogy mi a biztos információ, mindenki csak találgatásokba bocsájtkozik, hogy állítólag ezt kell fizetni meg állítólag azt kell fizetni. De semmi sem biztos, minden csak lehet, hogy így van, talán úgy van, elképzelhető, hogy úgy van, meg állítólag úgy van.
2011. dec. 2. 10:57
 12/18 anonim ***** válasza:

7-es:

A késedelmi kamat (késedelmi pótlék):

A késedelmi pótlék szabályait az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 165-167.§-ai tartalmazzák.

A késedelmi pótlék mértéke minden naptári nap után a felszámítás időpontjában érvényes jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része.

Az APEH honlapján megtalálható a pótlékszámító segédprogram:

[link]

2011. dec. 2. 10:57
 13/18 anonim ***** válasza:

Ott vannak a 4-es válaszban a hivatalos linkek és a törvény is.

De bármelyik törvényre, jogszabályra rá lehet keresni a neten.

Az általad linket cikkben is benne van a törvény száma, ami szabályozza az eü.szolg.járulék fizetését.

Az meg elég erős túlzás, hogy "ebben az országban senki nem tudja, hogy mi a biztos információ, mindenki csak találgatásokba bocsájtkozik, hogy állítólag ezt kell fizetni meg állítólag azt kell fizetni"

Más kérdés, hogy ha bemégy pl. a helyi önkormányzathoz, nem adnak pontos felvilágosítást. Nem néz utána a jogszabály/törvény hatályos állapotának, mert őt nem érinti, felelőssége pedig nincs ha rossz tájékoztatást ad. Sőt, mivel szóban adja, egyszerűen azt mondja egy vitás esetnél, hogy rosszul értetted amit mondott.

Az általad linkelt cikkben sem szerepel sehol az, hogy "aki most bemegy és bejelentkezik és mondja, hogy tessék itt vagyok, mostantól fizetem az 5100 forintot havonta, akkor attól nem kérhetik visszamenőleg a többi hónap 5100 forintját".

Mellesleg korrekt cikk, elég jól leírja a dolgokat.

2011. dec. 2. 11:48
 14/18 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én csak azt írtam le amit látok, amit tapasztalok. Persze, hogy Te is mást írsz le, mert lehet, hogy Bp-en laksz az APEH épületével szembeni társasházban...Bp-en biztos mindenkit jobban tájékoztatnak. Oké, hogy le van írva a törvény, a tankönyvekben is sok minden le van írva, de mégse mindet értjük, ami le van írva.
2011. dec. 2. 16:30
 15/18 anonim ***** válasza:

Köszönöm a nagyon hasznos választ!5.vagyok. Még 1 kérdés: ha hétfőn magamtól bevallom, hogy volt olyan hónap amit nem fizettem, akkor is kivetik rá a késedelmi kamatot? És mit értesz büntetés alatt?

Kérdező: te befizeted az elmaradt hónapok összegét? Vagy csak attól a naptól kezdve, mikor bejelentkezel?

2011. dec. 2. 17:09
 16/18 anonim ***** válasza:
én nem tudom eldönteni mit csináljak:S kiszámoltam, nagyjából 25.000 ft, ha kifizetem az előzőeket, plusz ugye 5100.- december hónapra....
2011. dec. 2. 17:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Kérdező: Egy 800 fős borsodi faluban lakunk (én születésem óta itt élek). Halvány fogalmam sincs, hogy a fővárosiakat hogy tájékoztatják, de itt muszáj mindennek magad utánajárnod. A polgármesteriben olyanok ülnek, akik azokat a jogszabályokat sem ismerik rendesen, amik azokhoz az ügyekhez kellenek, amiket ők bírálnak el. De legalább a polgármester rokonai, vagy egyébjei.
2011. dec. 2. 18:12
 18/18 anonim ***** válasza:

15-ös:

Igen, a késedelmi kamatot akkor is felszámítja (minden év szeptemberben, vagy októberben írja elő az adófolyószámlán)

A büntetés az a bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt szabható ki (nem tudom mennyi a tól-ig határa)

Ha pótlólagosan bejelentkezel, akkor nem vetik ki.

De rizikózhatsz is, hogy nem jelentkezel be az elmaradt időre, hátha nem veszik észre 5 évig.

Vagy bejelentkezel arra is, de amikor kiküldi a fizetési határozatot, méltányossági elengedést/mérséklés/részlet fizetést kérsz (a késedelmi kamatot biztos elengedik)

Most meg menj be az önkormányzathoz és kérvényezd meg hogy szociális és vagyoni helyzeted alapján rendezzék a TBd.

Akkor csak az eddig elmaradt időszakokra kell bejelentkezned, arra meg kérd meg a méltányosságit.

2011. dec. 2. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!