Miért sajnálja mindenki csak a munkanélkülieket?
Aha, minidg, valószínű válságban is.
Persze gondolom az ismerősödnek tök jó..mert van tapasztalata, végzettsége, szakképzettsége.
De én, 21 évesen, miután már levelezőn folytatom az egyetemet, van egy érettségim, semmi tapasztalat, semmi szakképzettség, csak angol nyelvtudás, ott ahol a német a domináns.
És eddig sorra utasítottak vissza, csak alkalmi munkát vállaltam.
Sajnálni azért sajnálják őket, mert nem valami jó érzés rosszabb anyagi helyzetbe kerülni, és várni, hogy jön fél év munka meló, és tétlenül ülni.
De anyukám is itthon van fél éve, szerinted mennyire jó nekünk??
Van egy baromi gazdadg haverom akinek 19 évesen van lakása, autója...hát ő sem fogja fel, mit jelent nekem , hogy nem veszek nyomtatópatront 2300 ért, mert egyszere sok lenne, hirtelen, hanem úgy sporóltam, hogy kinyomtattam kb 400 ért azt a valahány oldalt. Akkor is, ha nem gazdaságosabb /papír.
Jam és azt sem érti meg, hogy volt hogy nekem pár 100 forint is számított.
És hogy nem ehetek, amikor akarok akármit, mert éppen tészta van itthon vagy krumpli és abból gazdálkodunk ki valamit.
A város ahol lakok, nem kínál sok munkalehetőséget, hogy úgy fogalmazzak, kereslet többször magasabb mint a kínálat. És megvan kikerül be ( tapasztalat, szakképzettség, és városi- hogy ne kelljen útiköltséget fizetni.) Sőt a gyáraink is 4 napos munkarendeben dolgoznak, 38 ezer forintos bérrel
10.11-es vagyok
Szerintem különben olyan nagyon nem sajnálják a munkanélkülieket sem. Lássuk be, mindenki a saját helyzetével van elfoglalva. Az ellen meg nem tudsz mit tenni, ahogy hozzátok állnak. Nálunk is ez a helyzet különben, kevés pénzből spórolok, akiknek több van mindig sírnak, de olyan jól tálalnak, hogy aki nem ismeri eléggé őket megsajnálja. Inkább legyél magadra büszke, hogy Te a kevésből is megélsz, sőt felkészülsz a "nehezebb" időkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!