Mire lenne érdemes spórolni?
Sziasztok!
Még egyetemista vagyok, nyári gyakorlaton voltam egy cégnél, és ajánlottak munkát. :)
Kb. Első 3 hónapban 110-120 ezret kapok majd nettóban, később 150-160-at + benzinpénzt.
Mivel még itthon lakom a szüleimmel (vidéken), nem nagyon kell majd költenem, kifizetem a nyelvvizsgámat meg ilyesmi, ami pár hónapon belül megvan, utána elég sok félretett pénzem lesz, a kérdés, hogy mire spóroljak?
Tudom, hogy ha nem tűzök ki valamilyen célt, akkor lassacskán elköltöm a pénzemet, ezért valami drága dologra akarok spórolni (pl kocsi), de nem tudom, hogy annak lenne-e értelme.
A szüleim régi kocsiját megkapom (11 éves), mivel semmi baja, tuti tudom még évekig használni.
Van valami ötletetek, hogy mire gyűjtsek?
iphone nem kell... tök fölösleges dolog ennyit költeni telefonra...
albérlet itt nincs ahol lakok, elköltözni nem fogok, mert a munkahelyem is itt lesz. Ház meg azért egy kicsit nagy falat még...
én földbe fektetem az én pénzem.
nálunk a város az északi és keleti oldal közt kezd terjedni. most itt egy 900-1000nm-es földet (zöldséges, kiskertek, régen áfész kertek voltak) amin van villany és néhol fúrott kút már meg lehet kapni 350-450ezer közt is, de amin semmi sincs azt már 200ezer körül is meg lehet venni.
2 km-rel beljebb az ugyanekkora földek már 5-8millába is kerülnek. én az elmúlt 3 évben 10 földet vettem meg aminek a daram ára min 5 millát ér 6-8 év mulva.
most összehúzom a nadrágszíjat és a szüleim pénzelnek de 8-10 év múlva hatalmas pénzeket akasztok, de addig is a földeket művelem, pl: 1000nm vöröshagyma, 1500nm zöldség répa, 1000nm saláta káposzta, 2000nm krumpli...
ha jó helyen veszel földet akkor az később nagy pénzeket érhet.
Házat valószínűleg öröklök, vagyis biztosan öröklök, de remélem majd csak jó pár év múlva (nagymamámét), esetleg a felújításra lehetne spórolni....
De szeretnék valami olyasmire is gyűjteni, ami nagyobb élmény, pl nyaralás vagy egy jó bicaj. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!