Miért vonhatták már el a pótlékot, ha még nem fogadták el a törvényt?
1 hónapot dolgozok a fürge diák iskolaszövetkezet keretein belül egy élelmiszerboltban. A fürge diák oldalán írták, hogy augusztus 1.-jétől megváltozik az iskolaszövetkezeti keretek közötti foglalkoztatás jogszabályi háttere. Bementem az irodába, megkötöttük az új munkaszerződést, elmondták, hogy gyakorlatilag csak formailag változott meg a szerződés.
Igen ám, csak utána kiderült az is, hogy elvették a délutános pótlékot, ami korábban 74Ft/ óra volt. Tehát, lényeg a lényeg, hogy augusztustól kevesebb pénzt kapnak a diákmunkások.
A szüleim is csodálkoznak, hogy ezt hogy csinálhatták meg, hiszen a munkajogi törvénykönyvet még nem fogadták el, majd csak ősszel kerül napirendre.
Ha még nem él az új munkajogi törvénykönyv, miért vonhatták el a diákoktól a pótlékot?
Én ezt értem. Bár azt elég szánalmasnak tartom, hogy a fürge diák irodájában csak annyit mondanak, hogy "gyakorlatilag csak formailag változott meg a munkaszerződés". Ha már elvonják a pótlékot, legalább mondják a szemembe, így is úgy is megtudjuk, de az legalább tisztességes megoldás lett volna. Egyébként formailag is változott a szerződés aláírom, eddig külön papírok voltak, most mint egy könyv van 4 vagy 5 oldal egyben, ami minden tartalmaz.
Egyébként engem az érdekelne, hogy mégis hogyan vonhatták el a délutáni pótlékot, ha még nem fogadták el, nem vezették be az új munkajogi törénykönyvet?!
"Első lépésként olvassad el az új szerződést, amit aláírtál. Nézd meg benne hogy mi változott és mire hivatkoznak."
Ez alapvető, csak azt írom alá, amit elolvastam!
/sajnos nem mindenkinél/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!