Ezek a munkáltatók normálisak?
Az egyik hirdetésnél olvastam, hogy irodai munkára 75-80.000 Ft fizetést adnak.
Hát komolyan mit gondolnak ezek? 80.000-ből ha kifizetem az üzemanyagot, gazdálkodhatok 60-ból. Ha kifizetem a sulit, akkor alig maradt pár forint. Ennél többet keresek részmunkaidőben egy boltban.
Szerintetek nem felháborító?
Nem. A magyar létminimum 2011-ben bruttó 78.000,- Ft.
Az kőkemény politika, hogy ennyi. Ha ennyiért már lehet foglalkoztatni, és van aki ennyiért hajlandó is dolgozni, akkor miért a munkáltató a szemét? Egyszerűen azt kell csinálni, hogy ahol nem kapsz 150e Ft-os bért, oda nem kell elmenni dolgozni. De ez a mentalitás soha nem fog összejönni. Van, aki havi 40e Ft-ért is hajlandó 3 műszakban izomszakító munkát végezni. Mert rá van szorulva. De ezt a kormányzat teszi lehetővé.
Tehát ha egy irodai munkára kifizetnek (azaz nettóban kapsz) 75-80e Ft-ot, akkor az a munkáltató még "rendes" is, főleg, ha ennyire be is jelent! :)
Én még 74 bruttóért is elvállalnám, nemhogy nettóért!
Csak lenne már állásom!!!
Első!
A létminimum ma Magyarországon 28.500.-, amiről te beszélsz, az a minimálbér. A kettő mégcsak köszönő viszonyban sincs egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!