Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jár fizetés a betanulási idő...

Jár fizetés a betanulási idő alatt?

Figyelt kérdés
Irodai, adminisztrációs munka. Már több, mint egy hete járok dolgozni, de még nem hivatalosan. A főnök a képembe röhögve közölte, hogy a betanulási idő alatt nem fizet. Azt mondta, hogy sehol sem fizetnek betanulás alatt. De nekem költségeim is vannak. Bejárás, kaja... Munkanélküliként nem dúskálok a pénzben.
2011. júl. 22. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, fizetés akkor is jár!
2011. júl. 22. 19:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Örülj,ha később felvesz majd dolgozni. Mert ez sem biztos.
2011. júl. 22. 19:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Szerinte nem jár. Szerinte sehol sem jár :( "Kiskönnyves" verzióval leszek alkalmazva, mert úgy kevesebbe kerülök neki. Több, mint 2 hetet fogok neki dolgozni ingyen. Mert attól, hogy betanulok, attól mindent én csinálok. :(
2011. júl. 22. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Hétfőn bemész videóra veszel sok dolgot és szépen feljelented Apeh, munkaügyi bíróság. stb, stb....
2011. júl. 22. 19:47
 5/7 A kérdező kommentje:
És akkor továbbra sem lesz munkám... Lehet, hogy évekig... Szóval nincs választásom... Csak azt szeretném tudni, hogy jogosan nem fizet-e a betanulási idő alatt.
2011. júl. 23. 07:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Fizetés a betanulási idő alatt is jár. És a betanulási idő alatt is alkalmaznia kellene.

Te most jelenleg feketemunkásként dolgozol nála.

Más kérdés, hogy sokan csinálják ezt, hogy nem vesz fel betanulási időre, nem fizet erre az időre semmit; utána meg egyszerűen nem alkalmaz. Szóval ingyen dolgoztat valaki(ke)t 2-4 hétig.

Ha a "kiskönyves" verzióval alkalmaz, nem szerzel egészségbiztosítási jogosultságot, a TBdet magadnak kell rendezned. Valamint nem jár szabadság és táppénz sem, ha esetleg megbetegedsz.

Ha már most ennyire inkorrekt a főnököd, könnyen elképzelhető, hogy továbbra sem fog bejelenteni kiskönyvere sem, hanem feketén foglalkoztat majd, és nem fizet ki.

Tudom, hogy nagy úr a szükség, de legalább azt próbál elérni, hogy ne havonta, hanem hetente fizessen majd. A kiskönyvesnél amúgy is az egybefüggő napjaid utolsó napján kell fizetni.

Kérd majd el tőle az elfogadó E-Bev nyugtát és igazolást az egyszerűsített foglalkoztatás napjairól és a kifizetett munkabérről, mert ez a nyugdíjba is számít és az álláskeresési ellátásnál is figyelembe veszik. (így még az is kiderül, hogy bejelentett-e egyáltalán kiskönyvesnek)

2011. júl. 23. 07:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget az előző válaszolónak. TB-t úgy tudom, hogy majd nem nekem kell fizetni, mert ez mellett maradhatok bérpótlós.
2011. júl. 24. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!