Ugye törvénysértő ilyet kérdezni a munkavállalótól?
Feltöltöttem a cv-m a profession.hu-ra és ma megkerestek e-mailen a következő szöveggel:
A profession.hu oldalra feltöltött önéletrajza alapján úgy tűnik, Ön alkalmas lehet a feladatra.
A Baltex cégcsoport munkatársai egy részletesen meghatározott kiválasztási folyamat alapján kerülnek a rendszerbe melynek első állomása, hogy az önéletrajzok alapján alkalmasnak tűnő jelölteket megkérjük, hogy néhány sorban mutatkozzanak be nekünk konkrét szempontok alapján.
Kérjük ezért, hogy egy maximum A4-es oldalnyi szabad fogalmazásban meséljen nekünk az alábbiakról:
· Mi az, amit korábbi munkájában fontosnak tartott?
· Mik voltak az erősségei, esetleg az mik voltak a gyengeségei?
· Mi az, ami kiemelten fontos a szabadidejében?
· Mik a rövid és hosszabbtávú céljai, tervei?
· Néhány szóban említse meg a családi állapotát: családos, házas, házasság előtt áll, gyermekei vannak?
· Milyen olvasmányok, témák érdeklik?
· Sportol, vagy sportolt aktívan?
· Hányszor volt külföldön, esetleg élt-e ott huzamosabb ideig?
· Melyik külföldi kultúra áll Önhöz a legközelebb?
· Milyen céljai vannak a munkájával kapcsolatban, hogyan képzeli el a munkavégzést?
Cégünkről a baltex.hu oldalon talál több információt. A bemutatkozását a baltex.hr@gmail.com címre küldje!
Üdvözlettel
Baltex HR management
Én kicsit fel vagyok háborodva ezeken a kérdéseken mert csak töredéke kapcsolódik a munkához a többihez meg semmit köze.
Vélemények?
jó akkor megnyugodtam hogy tudok
:D
"- Hányszor volt külföldön, esetleg élt-e ott huzamosabb ideig?
- Melyik külföldi kultúra áll Önhöz a legközelebb?"
Ha ez nem állami cég (szóval, nincs A, B, C típusú átvilágítás), akkor miért fontos ezeket megválaszolni?
A családi állapotra rákérdezni diszkriminatív, bunkó dolog.
"- Hányszor volt külföldön, esetleg élt-e ott huzamosabb ideig?
- Melyik külföldi kultúra áll Önhöz a legközelebb?"
-Mert lehet hogy az a cég nam csak ahatárokon belül gondolkodik, és lehet hogy van több külföldi leányvállalata, és szeretne olyan emberekkel foglalkozni, akiket esetleg a jövőben át tud oda mozgatni.
- Mert ha mondjuk nem jön be neked az arab világ, akkor nem biztos, hogy kiküldene mondjuk Dubaiba kereskedelmi képviselőnek.. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!