Ugye törvénysértő ilyet kérdezni a munkavállalótól?
Feltöltöttem a cv-m a profession.hu-ra és ma megkerestek e-mailen a következő szöveggel:
A profession.hu oldalra feltöltött önéletrajza alapján úgy tűnik, Ön alkalmas lehet a feladatra.
A Baltex cégcsoport munkatársai egy részletesen meghatározott kiválasztási folyamat alapján kerülnek a rendszerbe melynek első állomása, hogy az önéletrajzok alapján alkalmasnak tűnő jelölteket megkérjük, hogy néhány sorban mutatkozzanak be nekünk konkrét szempontok alapján.
Kérjük ezért, hogy egy maximum A4-es oldalnyi szabad fogalmazásban meséljen nekünk az alábbiakról:
· Mi az, amit korábbi munkájában fontosnak tartott?
· Mik voltak az erősségei, esetleg az mik voltak a gyengeségei?
· Mi az, ami kiemelten fontos a szabadidejében?
· Mik a rövid és hosszabbtávú céljai, tervei?
· Néhány szóban említse meg a családi állapotát: családos, házas, házasság előtt áll, gyermekei vannak?
· Milyen olvasmányok, témák érdeklik?
· Sportol, vagy sportolt aktívan?
· Hányszor volt külföldön, esetleg élt-e ott huzamosabb ideig?
· Melyik külföldi kultúra áll Önhöz a legközelebb?
· Milyen céljai vannak a munkájával kapcsolatban, hogyan képzeli el a munkavégzést?
Cégünkről a baltex.hu oldalon talál több információt. A bemutatkozását a baltex.hr@gmail.com címre küldje!
Üdvözlettel
Baltex HR management
Én kicsit fel vagyok háborodva ezeken a kérdéseken mert csak töredéke kapcsolódik a munkához a többihez meg semmit köze.
Vélemények?
Ne legyél felháborodva, teljesen jók a kérdések.
Feltételezem, hogy a szakmaiság lejön az önéletrajzból, de az, hogy mondjuk mennyire vagy rugalmas, céltudatos, csapatjátékos, egészségcentrikus, stb, az interjú nélkül ebből felmérhető. Mivel fogalmazásban kérték, ezért a szövegalkotás is látható, ami valljuk meg, olvasva néhány itteni hozzászólást, elég siralmas helyzetet mutat.
De ha nem akarsz, ne válaszolj.
Nem tudom miért de én is úgy érzem hogy a kérdések zöme nem tartozik a munkahely kereséshez.
Inkább olyan közvélemény kutatásnak tűnik..
Én is meglepődnék ha jelentkeznék egy munkára,és olyan kérdésekre kéne válaszolnom,hogy sportolok-e vagy sem vagy voltam -e külföldön,és milyen kultúra áll hozzám közel..Ezek mind magánügyek,és semmi köze a munkához.
Mint ahogy az is magánügy, hogy kit vesznek fel dolgozni.
Nem kell felháborodni a kérdéseken, nem kötelező odamenni dolgozni. Lehet, hogy amúgyis kiesnél az elő rostán, mert igenis sok cég nem csak azt nézi, hogy alkalmas vagy-e a feladatok elvégzésére. Hidd el, én sem dolgozok szívesen olyan emberrel aki nekem nem szimpatikus: puffog mindig, mindenen felháborodik... meg ilyenek..tudod...
Az, hogy nem tetszik, hogy a magánügyeidben vájkálnak, nem jelenti az, hogy egyébként puffognál.
De azt hiszem a feltett kérdések miatt ők már nem szimpatikusak neked, így talán az is eldőlt, hogy mennyire szeretnél náluk dolgozni.
Én úgy gondolom h a magánéletem csak rám tartozik.Az pl h van egy 2 évesem nem jelenti azt h állandóan itthon leszek vele mert van mondjuk segítségem.Eszem ágában sincs ilyen helyen dolgozni.
Én ezt a válasz küldtem nekik vissza és ezzel rövidre is zártam a dolgot:
Köszönettel vettem megkeresésüket.Az Önök által kért bemutatkozó levélnek nem tudok eleget tenni mert a kérdések több pontja is törvényt sért.A törvény tiltja, hogy személyes, a munkavégzéshez nem kapcsolódó kérdést tegyenek fel.Ezen kérdések megválaszolása negatív diszkriminációra adhat okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!