Ugye törvénysértő ilyet kérdezni a munkavállalótól?
Feltöltöttem a cv-m a profession.hu-ra és ma megkerestek e-mailen a következő szöveggel:
A profession.hu oldalra feltöltött önéletrajza alapján úgy tűnik, Ön alkalmas lehet a feladatra.
A Baltex cégcsoport munkatársai egy részletesen meghatározott kiválasztási folyamat alapján kerülnek a rendszerbe melynek első állomása, hogy az önéletrajzok alapján alkalmasnak tűnő jelölteket megkérjük, hogy néhány sorban mutatkozzanak be nekünk konkrét szempontok alapján.
Kérjük ezért, hogy egy maximum A4-es oldalnyi szabad fogalmazásban meséljen nekünk az alábbiakról:
· Mi az, amit korábbi munkájában fontosnak tartott?
· Mik voltak az erősségei, esetleg az mik voltak a gyengeségei?
· Mi az, ami kiemelten fontos a szabadidejében?
· Mik a rövid és hosszabbtávú céljai, tervei?
· Néhány szóban említse meg a családi állapotát: családos, házas, házasság előtt áll, gyermekei vannak?
· Milyen olvasmányok, témák érdeklik?
· Sportol, vagy sportolt aktívan?
· Hányszor volt külföldön, esetleg élt-e ott huzamosabb ideig?
· Melyik külföldi kultúra áll Önhöz a legközelebb?
· Milyen céljai vannak a munkájával kapcsolatban, hogyan képzeli el a munkavégzést?
Cégünkről a baltex.hu oldalon talál több információt. A bemutatkozását a baltex.hr@gmail.com címre küldje!
Üdvözlettel
Baltex HR management
Én kicsit fel vagyok háborodva ezeken a kérdéseken mert csak töredéke kapcsolódik a munkához a többihez meg semmit köze.
Vélemények?
Nyilván a munkakeresőnek még nem annyira fontos, hogy állást találjon, nem baj, majd lecsap rá egy rugalmasabb ember. A kérdező meg majd amikor a sokadik interjun szembekerül hasonló kérdésekkel, és mindegyiken felháborodik, majd elgondolkozik, miért egy általa gyengébb képességűnek titulált illető kapta meg az állást, és nem ő.
Szvsz ezek még nem azok a kérdések amiken ki kellene bukni. De pont ezzel be is sétált a HR-ek csapdájába, ugyanis egyik cég sem kukacoskódó, kekec munkatársat keres. Szóval elbukta az állásinterjút, még mielőtt erkölcsi győzelmet söpörhetne be észrevételével.
ez minden állásinterjún így van.. szerintem nyugodjál csak bele és örülj hogy legalább megkerestek...
hétfőn voltam egy cégnél tesztet irni... abba meg olyan abromságok is voltak hogy mennyi 200-175 meg melyik állat nem illik a sorba... meg ilyenek.. mondom ez mi? xD
tudom hogy iq teszt...de mi koze a szakmamhoz???
Egyebkent enyem lett a legjobb, fel is vennenek.de szar penzt fizetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!