Mi az a tőzsdézés? HELP
Sziasztok!
Érdekelne engem a tőzsdézés de senki a környékemen nem tud semmit róla am iket meg olvasok azt nem értem.Valaki aki ért hozzá el tudná magyarázni?15 éves vagyok tehát a legalalpoktól kezdve.Köszi :)
Nem lehet ezt elmagyarázni kommentekben.
Használd a googlet, keress ezzel foglalkozó oldalakat, nyiss demo számlát stb...
De tudom hogy könyvet honlapot kéne olvasni DE:
-érthetetlen
-Milyen könyvet vagy honlapot ahol 15 éves is megérti?
Utolsónak mert nem szoktam vele találkozni,roszba vagyok vele.Csak azt látom hogy folyton a Macbook ján csinálja a dolgát.Valaki elmondaná amit kérdeztem vagy mondana könyvet
Ne hari, de 15 évesen teljesen normális, hogy nem érted. A legtöbb felnőtt embernek is kínai, még a közgazdászok jelentős részének is. Ha tényleg jól akarod csinálni, erős matematikai érzék kell hozzá + alapos pénzügyi ismeretek. Fontos hogy ne csak a profitot lásd benne, hanem megértsd az (amúgy óriási) kockázatát. Nem csak sikersztorik vannak a tőzsdén, sőőőt...
Uh amit én javasolnék:
Feküdj neki a mateknak de nagyon. Fakultáció, magánórák, minden ami belefér. Próbálj közgazdasági középsuliban tanulni, erős pü.i alapokat ad. Utána Corvinus vagy PSZF pénzügy szak (felvételi tárgyakra gyúrj rá).
Addig is amit olvashatsz:
középiskolai pü tankönyvek (neten keress rá)
Bevezetés a pü-i és vállalati pü-i számításokba, Tanszék Kft. Kiadó (ez már egyetemi, de elég részletes)
Ezután már jobban fogod érteni, amit a neten írnak.
Nem fogod első olvasásra megérteni.
Én is csak 18 éves vagyok, rengeteget kell még tanulnom de úgy nagyjából már tisztában vagyok a fogalmakkal, ismerek jópár indikátort, valamennyire tudom elemezni már a grafikonokat stb.
És mind önállóan jutottam idáig, de fogok még menni tanfolyamokra, személyreszabott foglalkozásokra, + itthon is képzem magam:)
És angol nyelvre hajts rá, mert az fontos lesz a későbbiekben, mivel hogy í hírek először angolul jelennek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!