A főnököm holnap kirúg, mire figyeljek?
1. a felmondást minden esetben írásban kell indokolni!
Ne írj alá olyan papírt, hogy "közös megegyezés". A cégek előszeretettel élnek ennek a lehetőségével, mert gyors, egyszerű, és a végkielégítés összegét sem kell kifizetni.
Ne írj alá olyan papírt, hogy esetleg te kezdeményezted volna a munkaviszony megszüntetését! Sok munkáltató szóban mást mond, mint ami le van írva, és sok munkavállaló el sem olvassa a papírt, csak aláírja, mert azt hiszi, hogy a szóban elhangzottak vannak leírva, és közben meg nem. Tehát olvasd el a felmondásodat.
A felmondást indokolnia kell! A megszüntetés lehet rendes, vagy rendkívüli felmondás, de tudnod kell, hogy a rendkívüli felmondás csak akkor lehetséges, ha a munkavállaló olyan- negatív- magatartásával van összefüggésben, hogy azzal a munkáltató nem tud együtt dolgozni. Minden egyéb esetben rendes felmondás jár, amit szintén indokolni kell, de jár a ki nem vett szabadság (a tavalyit nem vetted ki, tehát a munkáltató nagyot hibázott, mert törvényí szerint ki kellett volna adnia év elején), ezzel tudsz érvelni. Jár a végkielégítés is, három év után már egy hónap!
Köszönöm a gyors választ!
Nem kaptam meg év végén, se év elején a tavalyi szabadságot...helyette volt egy sumák megjegyzése, hogy a könyvelő majd elintézi...sok esetben még a bérlapot is helyettem írják alá, így egy esetleges ellenőrzésnél nagyot bukhatnak ilyeneken, de ezt akarom utoljára kijátszani, egyelőre se felmondani, se közös megegyezéssel ki lépni nem akarok és nem fogok...hagyom, hogy ő lépjen.
Szabadságot kértem egy hónapja, igaz, az csak szóban volt, ezzel hibát követtem el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!