Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy van ez a kiléptetős...

Hogy van ez a kiléptetős kártya dolog a munkahelyen? Sürgős!

Figyelt kérdés

az előző munkahelyemről nem léptem ki, de már nagyon rég nem hívtak dolgozni ( hostess ) és most találtam egy részmunkaidős állást, ahol azt kérték,hogy ha be voltam jelentve az előző m.helyen, akkor hozzam a kiléptetőkártyámat. namost:

1. nem szeretnék kilépni az előző munkahelyről, mert 1-1 napokra így is el tudom vállalni azt a munkát is, pláne olyan sűrűséggel, amilyennek hívnak.

2. honnan tudjam,hogy be vagyok e jelentve, mit jelent ez egyáltalán?

3. megmondhatom ezt a munkáltatómnak,hogy van egy másik munkahelyem is, ahonnan nem szeretnék kilépni?

mit gondoltok? sürgős lenne.

2011. jún. 15. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Megmondani épp megmondhatod, sőt szerintem köteles lennél megmondani, mindenesetre ildomos lenne,az egyszer tuti.Csak így,ilyen feltételekkel meg nem biztos,hogy akarnak majd alkalmazni, mármint így,hogy alkalmanként még a régi helyedre is vissza-visszajárnál. Ezt meg a munkáltatód joga mérlegelni, eldönteni.

Jó esetben felajánlják,hogy vegyél ki szabit ezekre a napokra.De azzal meg az a baj,hogy a szabid nagy részével(kb.2/3-ával) meg a munkáltatód joga rendelkezni, legalábbis abban a tekintetben,hogy mikor,mely napokra engedélyezi a szabid kiadását.

Szóval ha igazán kötöttségek nélkül akarsz az új helyeden dolgozni,akkor egyszerübb és kevésbé veszekedős a dolog akkor,ha a régi munkahelyeddel végérvényesen szakítasz.

2011. jún. 15. 15:34
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ, bár nem válaszoltál a kérdéseimre :S

természetesen a jelenlegi munkahelyen elsőbbséget élvez, és csak akkor vállalnám el a bejövő hívásokat, amikor nem osztottak be a jelenlegin, ami részmunkaidős, így csak heti 3 napot kell dolgozzak. de teljes munkaidős lányt nem kerestek.

2011. jún. 15. 15:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Munkaviszony szempontjából nem előző, hanem jelenlegi munkahelyed van.

Ha megszűnt volna a munkaviszonyod, akkor lenne előző munkahelyed és kellene vinned a kilépő papírjaidat, ami (többek között) tartalmazza azt is, hogy nincs fizetési kötelezettséged a volt munkáltatóddal szemben.

Azt, hogy be vagy-e jelentve, az ügyfélkapun keresztül tudod megnézni. Azt jelenti a bejelentés, hogy a munkáltatód bejelentette az APEHnak, hogy ekkor-és-ekkortól munkaviszonyban állsz velük. Így TB szempontból biztosítottnak minősülsz.

Igen, mondd meg az új munkáltatódnak, hogy van még egy munkahelyed, ahonnan nem szeretnél kilépni. Tekintve, hogy itt részmunkaidős lennél, a réginél meg csak néha dolgozol, nem hiszem, hogy emiatt ne vennének fel.

Esetleg a munkaszerződésed is magaddal viheted amikor mégy az új munkahelyedre.

2011. jún. 15. 17:08
 4/8 A kérdező kommentje:

na, tájékoztattam a mostani munkaadómat, aki azt mondta,hogy valószínűleg nem vagyok bejelentve, mert az ilyen ideiglenes munkáknál nem szokták,mint amit én csináltam. mi az az ügyfélkapu, hogy tudom megnézni pontosan,hogy be vagyok-e jelentve?

köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 15. 22:32
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Ha alkalmi megbízásokat kapsz a munkaadódtól, kizártnak tartom, hogy munkaviszonyban lennél a céggel. A hostess-ügynökségek nem alkalmazottként vesznek fel, hanem megbízási szerződést kötnek veled arra az időszakra, amikor épp munkád van. Emellett természetesen akárhány munkahelyed lehet. Arra viszont vigyázz, hogy ha egy hónapban nem keresed meg legalább 30%-át a minimálbérnek, akkor biztosított sem vagy, piros lámpát kaphatsz a dokinál.

Egyébként nagyon egyszerű ezt megtudni: ha alkalmazott vagy, akkor minden hónapban van egy fix fizetésed attól függetlenül, hogy hívnak-e dolgozni vagy sem. Ellenkező esetben tuti megbízási szerződéssel vagy, ez nem munkaviszony, így kiléptetni sem kell.

2011. jún. 16. 11:41
 6/8 A kérdező kommentje:
és hogy mondom fel azt a munkaviszonyt? ha már nem szeretnék ott dolgozni? fel kell egyáltalán mondani? már kb 2 hónapja nem is kerestek munkával.
2011. jún. 16. 23:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem kell felmondanod, mert nem vagy velük szerződésben, csak benne vagy az adatbázisukban. Érdemes benne maradni, mert később még jól jöhet. Amíg máshol dolgozol, és nincs rá időd/szükséged, addig meg legfeljebb nem fogadod el a felkínált munkalehetőségeket. Én két nyelvsulinál is így vagyok nyelvtanárként, lassan 4 éve nem élek Budapesten, de benne vagyok az adatbázisukban, és rendszeresen küldik az információt az induló tanfolyamokról. Most nem vállalok náluk órát, de nem kizárt, hogy egyszer visszaköltözöm, és akkor nagy segítség lesz.
2011. jún. 17. 09:59
 8/8 A kérdező kommentje:
azért nem értem,hogy mi van, mert én aláírtam szerződést velük. és akkor ezt fel kell mégis mondani, mert vannak félreértelmezhetetlen pontjai is, hogy mit nem tehetek pl a kilépésemtől számított x ideig mert az sérti a céget.
2011. jún. 17. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!