Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki Nyugati országban dolgozik...

Aki Nyugati országban dolgozik kicsit felsőbbrendűnek tartja magát?

Figyelt kérdés
Én kicsit menőbbnek érzem magam tőle. Ha nem is lenézem az embereket de azért egy picit többre tartom magam, hízik tőle a májam.. Ti, hogy vagytok vele?
2011. máj. 23. 11:33
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Èn sem érzem magam felsöbbrendünek.

Nálunk is az a baj hogy az otthoniak hiszik azt hogy mi mások vagyunk.

Pl kijött egy barátnöm és mindenen lelkesedett a fürdö szobában a legolcsobb ikea müanyag szekrény van és annyira oda volt érte. De pl hogy a tv állvány egy nagyon szuper tervezötöl van és egy vagyonba került azt nem ismerte fel, de amikor elmentünk vásárolni és bementünk egy butikba ahol egy drága kabátot néztem (a keret amiennyiért venni akartam az még ez felett volt) rettenetesen kiakadt. mikor megkérdezte mennyi volt a téli kabátom azt mondtam 100€ pedig a 3x volt. vagy is otthon hazudok mindenre. a gyerek ruháit sem merem megomndani mennyiért veszem, és azt hogy egy nyaralásra mennyit költünk meg föképp nem.

kicsit szar de már most végig gondoltam milyen kérdések érnek mikor megyek haza és görbítem lefele az árakat.

2011. máj. 23. 11:53
 12/31 anonim válasza:
100%
Én pont fordítva látom, az én szememben az az ember ér többet, aki itthon tesz a boldogulásáért.
2011. máj. 23. 11:56
 13/31 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom... ott dolgozol, mert ott van munka és több pénz. Ez nem személy szerint a Te érdemed. Szerintem se felsőbb, se alacsonyabb rendű nem vagy ettől.

Én inkább azokat becsülöm, akik itthon, ilyen körülmények között tudnak a szakmájukban nagyot alkotni. Vannak ilyenek egy páran. Csak odáig meg el is kell jutni valahogy.

Nekem pl évek óta nincs munkám, természettudományi diplomával, két nyelvvizsgával, számos jó nevű referenciával. Mindenhol inkább leépítések vannak, mint felvétel, így itthon a szakmámban fogalmam sincs, hogy mikor és hol tudnék elhelyezkedni. Jelentkeztem "wc-pucolói" állásra is, de oda arra hivatkozva nem vettek fel, hogy túlképzett vagyok.

Így lehet, hogy én is arra sorsra jutok, mint Te. Más lehetőséget nem nagyon látok. De én nem felsőbbrendűségi vágyból megyek ki, hanem muszájból, hogy ne haljak éhen.

2011. máj. 23. 11:56
 14/31 anonim ***** válasza:
49%

Utolsóval értek egyet, sajnos a többség aki kimegy külföldre nem azért jut ki mert "még ott is" kap munkát, hanem mert csak ott kap... innentől fogva erre nem igazán lehet büszkének lenni.

De - hogy valaki egy kicsit melletted is álljon - azért valószínűleg kicsit büszke lennék, hogy mégiscsak egyedül elvagyok egy idegen országban... ez eltartana pár évig, aztán rájönnék, hogy ott is csak ugyanolyan mint bárhol máshol, sőt még könnyebb is, ergo semmi okom a büszkeségre.

2011. máj. 23. 12:09
 15/31 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudtam, hogy érdem külföldre menni. Azt hittem, csak döntés kérdése.
2011. máj. 23. 12:09
 16/31 anonim válasza:
100%
Semmi menőt nem látok abban, hogy egyre több fiatal kényszerül inkább külföldön állást keresni. Az a menő, ha ebben az országban valaki meg tudja állni a helyét manapság. Felsőbbrendűnek tartani magunkat pedig nem valami bölcs dolog.
2011. máj. 23. 12:12
 17/31 anonim ***** válasza:
83%

Buta vagy és szerintem fiatal...

Mink kinnt is élünk 7 éve....Egyálltalán nem nézem le at embereket otthon....Söt.

2011. máj. 23. 12:13
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Én sem érzem magam felsőbbrendűnek, mert külföldön élek. Azokkal ugyan nem értek egyet, akik azt állítják, hogy itt könnyebb, mint otthon, mert akadályokat itt is rendesen kell gyűrkészni lefele, hogy sikeres legyél, de nem hinném, hogy több lennék ettől mint az otthon maradtak.

Ez egy döntés volt, ahogy sokan írják. Arra büszke vagyok, hogy meghoztam és egyedül elértem valamit nulláról, de nem nézek le senkit. Sőt!

2011. máj. 23. 12:21
 19/31 anonim ***** válasza:
Egyébként volt évfolyamtársaim többsége kint van... és szerintem (egy kivételével) mindegyikük örülne, ha inkább itthon sikerült volna jól fizető állást találniuk.. de hát nem sikerült, így kénytelenek voltak kimenni és reménykedni, hogy majd több pénzzel és tapasztalattal hazajöhetnek és találnak munkát.
2011. máj. 23. 12:22
 20/31 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem eléggé szomorú dolog, hogy az otthonodban nem boldogultál, és a könnyebb utat választva kimentél xart takaritani. És még csak nem is magyar xart, hanem külföldit. De legyél csak felsőbbrendü, legyél csak büszke. Majd adod még lejjebb is.
2011. máj. 23. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!