Hova mehetnék dolgozni? (fiatal kismama, többi lent)
19 éves kimama vagyok, nincs munkavállalói viszonyom egy cégnél sincs, sosem dolgoztam.
iskolába járok - okj-s képzésre-, mivel nem számítják be a tanulói jogviszonyt munkaidőnek, így abba kell hagynom.
érdekelne h érettségivel és terhesen van-e egyáltalán esélyem? vagy mit tehetnék, hogy kapjak táppént szülés után?
A szüleink megbeszélték h biztosítást fizetnék ami 50 ezer havonta és fele-fele arányban. Azért, hogy tudjak tanulni, ne keljen egyből félbe szakítani a sulit, hanem nyáron - amikor szünet van - fejezzem be, és hallasztási lehetőséget kapjak. bár nem tudom okj-nél ez hogy megy, majd megérdeklődöm.
Aki tud az segítsen és mondja el mit tudnék most vállalni vagy csinálni hogy később ne szenvedjen a kicsi hiányban :) mindent az ő érdekében teszek!
Ha leérettségiztél, és jó lett akkor miért nem tanulsz tovább?
Felvennéd a diákhitelt és elmennél egy fizetős szakra, több értelme van mint az okj-dnak.
Plusz ha elég diákhitelt veszel fel még meg is élsz belőle egy darabig.
Aztán ráérsz visszafizetni 30 év alatt is havi 5-6 ezer forinttal diplomásként. Tudomásom szerint ez nem tud emelkedni komolyabban csak amennyire az infláció engedi.
Trehesen tényleg nem fog senki sem felvenni főleg ha már látszik is.
Amúgy nem értem hogy mindek akarsz te dolgozni, ha aládteszik a dolgokat.
Inkább tanuljál! De ne okj-n hanem főiskolán minimum.
Ha mégis fősulira, egyetemre mennél, akkor oda a gyerek miatt pluszpontot is kapnál, támogatásokat, miegyebet, szóval már csak a pénz miatt is megérné. Államilag finanszírozott szakok is vannak alacsony ponthatárral, fizetned sem kell érte.
Mellesleg ha jó szakon tanulsz, több esélyed lesz később jó munkát kapni. (az a kérdés, mi a jó szak manapság)
Bár ha van kapcsolat akkor felesleges a kérdésed, anyám igénytelen, alkoholista, 8 általános végzett ismerőse ismeri a fél várost és mindig van olyan munkája amiből telik a drága piákra is, egy terhes nő hozzá képest álomalkalmazott)
Csak tudnám, miért vállal be vki 19évesen egy érettségivel, munka nélkül egy gyereket?? Gondolom vallásos nem vagy, mert akkor a házasság előtti szex nem jöt volna szóba, de akkor meg miért nem lehet egy becsúszott gyereket elvetetni?? Most tényleg? Nem szép dolog, de az sem lesz az, ha az anyuka már nem fog tudni segíteni, a párod edetleg talál vki mást, mert gondolom ő is fiatal még, nem biztos, hogy gyerket akar...akkor mi lesz? miből fogsz megélni a gyerekkel?? 19 évesen, suli után elmész gyesre, gyedre, nem tudom mire, utána szerinted hogy fogsz munkát találni? Kismamákat nem szeretik, mert több szabadság jár nekik, beteg a gyerek, oviba kell érte menni, stb...és még munkatapasztalatod sem lesz...az egy dolog, hogy be leszel jelentve vhova, de az hamar kiderül majd, hogy nem dolgoztál még sehol...
De te tudod...az biztos, hogy én lassan 28 vagyok, de még mindig nem érzem azt, hogy bevállalhatnék egy gyereket, és utána tárt karokkal várna a munkaerőpiac...pedig nekem diplomám is van, munkatapasztalatom is...de ma ilyen világban élünk, akinek gyereke van, nehezebben boldogul. Ez egyértelmű...Amíg nincs vkinek biztos, stabil háttere, nem szabad gyereket vállalni. A gyereknek sem lesz jó...
Mit kell piszkáni??
menjetek át az abortuszos kérdésekhez inkább ott meg folyton azt hajtogatják tartsd meg ne vetesd el ki fogod bírni, vagy add örökbe de megölsz egy életet ha elveteted. Ilyenkor bezzeg meg vetesd el .
Sok degenerált idióta ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!