Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hova mehetnék dolgozni?...

Hova mehetnék dolgozni? (fiatal kismama, többi lent)

Figyelt kérdés

19 éves kimama vagyok, nincs munkavállalói viszonyom egy cégnél sincs, sosem dolgoztam.

iskolába járok - okj-s képzésre-, mivel nem számítják be a tanulói jogviszonyt munkaidőnek, így abba kell hagynom.

érdekelne h érettségivel és terhesen van-e egyáltalán esélyem? vagy mit tehetnék, hogy kapjak táppént szülés után?

A szüleink megbeszélték h biztosítást fizetnék ami 50 ezer havonta és fele-fele arányban. Azért, hogy tudjak tanulni, ne keljen egyből félbe szakítani a sulit, hanem nyáron - amikor szünet van - fejezzem be, és hallasztási lehetőséget kapjak. bár nem tudom okj-nél ez hogy megy, majd megérdeklődöm.

Aki tud az segítsen és mondja el mit tudnék most vállalni vagy csinálni hogy később ne szenvedjen a kicsi hiányban :) mindent az ő érdekében teszek!

2011. márc. 18. 21:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,hogy ezt írom,de soha senki nem fog alkalmazni terhesen..
2011. márc. 18. 21:12
 2/18 A kérdező kommentje:
nem kell tudniuk h terhes vagyok, és még csak 4 hetes
2011. márc. 18. 21:15
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tanulsz,és nincs munkád,akkor miből akarod eltartani a gyerekedet? Vagy a szüleid fogják eltartani? A gyereked,ha megszülöd mindenben hiányt fog szenvedni!

Most még,ha szerencséd van felvesznek valahova,de pár hónap múlva elküldenek. Kisbabával pedig megint nem fogsz kapni állást,főleg érettségivel.

A szülők a havi 50.000.-et mire adják?

2011. márc. 18. 21:33
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Úgyis kiderülne, hogy terhes vagy és akkor jól elküldenének, még lehet meg is büntetnének. (hiszen lehet, hogy évekre vettek volna fel, így veszteséget okozol nekik és hazudtál is)

Ma Magyarországon alig van valakinek esélye munkára, én és sok ismerősöm diplomával sem kapunk munkát, kismama barátnőm 2 szakmával nem kellett sehová, szóval érettségivel nem fognak csak úgy felvenni, főleg, hogy pár hónap és a gyerek miatt kiesel a munkából.

Ha vannak ismerőseid akik tudnának munkát biztosítani akkor lesz állásod, másképp nem.

2011. márc. 18. 21:40
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Te az a lány vagy,aki a 17 éves sráccal van együtt?
2011. márc. 18. 21:44
 6/18 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem vetesd el a gyereket, ez lesz a legjobb mindenkinek...
2011. márc. 18. 22:08
 7/18 anonim ***** válasza:
77%

Táppénzt nem kapsz szülés után, max szülésig, de nem nagyon vagy rá esélyes, mert nem lesz elég munkaviszonyod. GYED-re gondoltál szerintem, de ahhoz is minimum 180 nap munkaviszony kell, nem hiszem, hogy az összejönne.

Felvenni nem hiszem, hogy fel fognak valahová. Fiatal vagy, nincs munkatapasztalatod, iskolába jársz:ez nem egy álom munkavállaló. Ráadásul a legtöbb helyen 3 hónap próbaidő van, addigre simán kiderülne, hogy kismama vagy és elküldenének.

2011. márc. 18. 22:08
 8/18 A kérdező kommentje:
Jó esélyeim vannak, mivel arra gondoltak a szülők, hogy bejelentve leszek egy cégnél- mindegogy hol, milyen szak, tényleg oly mindegy. Nem járok be dolgozni, iskolába járok ugyan úgy.. a biztosítást -amit írtam havi 50 ezer- kifizetik fele-fele arányban a szülők, és így meg lesz a 180 nap, a papírjaim. Mit mondtok? nem értek hozzá, Ők segítettek. Anyagilag egyenlőre Ők, és már többször mondtam nekik, hogy nem fogadhatom el a pénzüket, de egyszerűen már most imádják az unokájukat és mindent megtesznek érte, ami érthető, de mégis az ő pénzük, a sajátomból kéne megélnem. Később Párom dolgozni fog, illetve most keress állást, Ő fog a legtöbbet segíteni.
2011. márc. 19. 08:42
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

jó elképzelés, csak a valóságban nem igy működik.

De én nem értem mi az havi 50 ezer biztosítás?

2011. márc. 19. 08:54
 10/18 A kérdező kommentje:

Párom édesanyja rengeteg kapcsolattal van körülvéve. Egész élete során gyűjtögette, a saját érdekében, hogy mindig legyen munkája, most pedig nekem segít. Mindeössze eddig 8 embernél tart a lista, akit érdemesnek tart arra, hogy segítséget adjon.

a járulékot fizetnék ki. ugye, ha dolgozok akkor a cég fizet utánam az állam felé bizonyos pénzeket (járulék, biztosítás, stb). mivel nem járok be, így a cégnek nekem kell fizetni... nem tudják a fizetésemből levonni hisz nem dolgozom ott. ez körülbelül 50e ft.

2011. márc. 19. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!