Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért szólják le azokat...

Miért szólják le azokat akiknek jobb munkájuk és jobb fizetésük van mert tanult érte? Lehet az mérnök, informatikus, jogász.

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 10:09
1 2 3
 21/25 bumbi02 ***** válasza:
45%
nem jó nekünk vegetálni elhiheted... ezért mondtam h egyénileg örülök neki, de társadalmi és gazdasági szinten hülyeség szerintem.
2010. dec. 22. 13:06
 22/25 anonim ***** válasza:

Én tovább megyek még egy lépéssel:

Miért kell a DOLGOZÓKKAL eltartatni a sok ingyenélőt?

Hogy engedheti egy felelős állam azt, hogy valaki 3 műszakkal kevesebbet kapjon kézbe, mint egy "megélhetési gyerekgyártó", aki életében 1 percet sem dolgozott, de kap munkanélkülit, szoc. támot, ingyen étkezést, tüzelőt, a gyerekei ingyen könyvet, nem kell TB-t fizetnie, sőt nálunk még a mobiltelefonjukat(!!!) is fizeti a város (pedig csődben van).

Hogy lehet az, hogy valaki segílykíből többet kap, mint más a munkából? Elveszik attól, aki dolgozik és odaadják annak, aki csak b@szni és TV-t nézni tud...

Én megszüntetném az állami "gondoskodást":

Minimális adók lennének (szinte elég lenne az ÁFA is erre a célra), de cserébe fizetni kellene a szolgáltatásokért (pl. csak az kap EÜ ellátást, aki fizeti a TB-t).

És lenne még pár állami vállalat, ami azokat foglalkoztatja, akik nem kapnak a magánszektorban munkát (pl. útépítés, MÁV, közmunka és néhány gyár). De a minimális adókkal eleve versenyképesebb lenne az ország és több cég települne be és a legális foglalkoztatás is nőne, mivel pl. egy 5%-os társasági adó mellett már nem trükköznének a vállalkozások. Így lehet, hogy mindenkinek jutna munka állami segítség nélkül is...

2010. dec. 23. 00:10
 23/25 anonim ***** válasza:
Itt azzal van a probléma hogy míg te tanulsz más elmegy dolgozni,(sok esetben sajnos család rossz anyagi helyzetének következtében) adózik melyből az állam fizeti a tanulmányaidat, míg szerencsétlen ember napi 10-12 órát dolgozik te vígan elvégzel egy fő sulit szerencsétlen adójából majd ha szerencséd lesz elmész dolgozni és kapásból 2-3 szorosát fogod keresni mint szerencsétlen aki már évek óta gályázik. Szerintem ez igazságtalan, és a felnőtt oktatás teljes egészében fizetőssé kellene tenni illetőleg mikor elvégezte valaki az egyetemet akkor a keresetéből az oktatás költségét kifizettetni vele. Így lenne korrekt. Hozzáteszem én is egyetemre járok bár fizetősre ráadásul dolgozom is mellette.
2010. dec. 23. 18:26
 24/25 anonim ***** válasza:
Hát, persze, mert téged csak fizetősre vettel fel...
2010. dec. 24. 22:19
 25/25 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a vélemények amit az előző írt. Mivel fizetősre vették fel ezért úgy van vele, hogy mindenkinek ki kellene fizetni. Gondolom megpályáztad az államit. Felvettek volna eszed ágába se lenne visszafizetni.
2010. dec. 24. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!