Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért szólják le azokat...

Miért szólják le azokat akiknek jobb munkájuk és jobb fizetésük van mert tanult érte? Lehet az mérnök, informatikus, jogász.

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 10:09
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
59%

Ja,hogy kicsit körmönfontabban fojtatod a hisztid? :D

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__1..

2010. dec. 22. 11:37
 12/25 A kérdező kommentje:

" viszont válságban nehogy már a kiskeresetüek áldozzanak be"

A jobban keresők is ugyanúgy áldoznak be.

KI fizet be többet? aki 100E keres vagy aki 500E-t?

Aki többet keres az többet is fizet.

2010. dec. 22. 12:03
 13/25 anonim válasza:
69%
Azért te nagyon marha mert attól, hogy tanult még senkinek sem lett jobb a munkája, sem pedig a fizetése. Ha ez így működne nekem már legalább havi másfél milliárdot kellene keresnem.
2010. dec. 22. 12:17
 14/25 bumbi02 ***** válasza:
82%
persze értem én hogy aki 500 000ből adózik 16%ot az fog többet fizetni igy is.. viszont aki évi 5 millió felett (ne adj isten akár 8-10 millió környékén) is keres az eddig se éhezett azért mert 32%ot adózott..h ha nem lenne válság támogatnám ezt az intézkedést.. igy viszont kiesik kb 300 milliárd forint... lényegében ez az intézkedés kb 400-500 ezer embert érint pozitivan... viszont cserébe 3 millió magánynyugdijpénztárossal bsznak ki.
2010. dec. 22. 12:18
 15/25 anonim válasza:
54%

"Miért kéne nagyobb ARÁNYBAN (százalékban) adóznia annak, aki többet keres? 1 hónap alatt többszörösét teszi a közösbe annak, mint amit egy alacsonyabb keresetű egész évben."

Mert a többségük vállalkozó és a szegényebb rétegektől (akiket alkalmaz) lopja el azt a külömbözetet amivel neki magasabb a jövedelme mint az őt eltartóké.

2010. dec. 22. 12:20
 16/25 A kérdező kommentje:

"Azért te nagyon marha mert attól, hogy tanult még senkinek sem lett jobb a munkája"

Erről kérdez meg egy mérnököt és egy 8 osztályt végzet betanított munkást.

2010. dec. 22. 12:21
 17/25 A kérdező kommentje:

És aki 500E keres annak nem lehetnek hiteleji?

De ezeket már egyszer valahol kitárgyaltuk és rájöttek az emberek, hogy nem is sok az 500E. Elmegy rezsire, kajára, hitelre.

2010. dec. 22. 12:22
 18/25 A kérdező kommentje:

"Mert a többségük vállalkozó és a szegényebb rétegektől (akiket alkalmaz) lopja el azt a külömbözetet amivel neki magasabb a jövedelme mint az őt eltartóké."

2 dolog.

Mint mondtam, ő alkalmazott.

A másik meg ha valakinek van egy vállalata a vezető csak többet fog kapni az alkalmazottánál, hisz az a sajátja. Ha valakinek nem tetszik a fizetése akkor el lehet menni.

2010. dec. 22. 12:25
 19/25 bumbi02 ***** válasza:
45%

És aki 500E keres annak nem lehetnek hiteleji?

De ezeket már egyszer valahol kitárgyaltuk és rájöttek az emberek, hogy nem is sok az 500E. Elmegy rezsire, kajára, hitelre.

nekem ezt nem kell bizonygatni.. édesanyám egyedül nevel engem és két testvérem, és a 32%os kulcsba esünk bele.. ennek ellenére hónap felétől vegetálunk csak.(föleg most , ballagás,szalagavató nem kispénz). tehát valahol nekünk jól jön ez az egy kulcsos adó. viszont társadalmi szinten, valamint gazdaságilag szerintem hülyeség. ezt viszont leirtam hogy miért..

2010. dec. 22. 12:29
 20/25 A kérdező kommentje:

Tehát nektek jó a hónap felétől vegetálni?

Az egykulcsos adó az egyetlen amivel egyetértettem.

2010. dec. 22. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!