Melyik szakot érdemesebb elvégezni: jogász vagy turizmus-vendéglátás? Esetleg vmi más (jobb) ötlet?
Más ötlet: orvosit.
Az előbbi kettő már nagyon telített,orvosból meg mindig hiány van,ráadásul nemzetközileg elismert diplomát ad.
Orvos, fogorvos, mérnök, informatikus.
Érdekes tévhit, hogy jogra nem kell a matek. Valóban felvételihez nem. Nekem az egyik vizsgáztatóm mondta, (jogra járok) hogy pedig logika meg egyéb matekos képességek nélkül "halott" a leendő jogász.
Egyiket sem javaslom, hacsak nem hobbid az évekig tartó állás keresés és az éhenhalás tökélyre fejlesztése.
És igen, az utolsó válaszolónak igaza van, akinek a jog területén nem vág az agya, nincs logikája, matematikai érzéke, az elmehet valahová a közigazgatásba aktatologatónak, de vérbeli jogásznak nem.
Én volnék a joghallgató megint. A mi egyetemünkön volt állásbörze a végzősöknek. Ott aztán kis túlzással megtudhatták, hogy három felső fokú nyelvvizsgával esetleg felveszik őket takarítani. Van egy végzett ismerősöm, ő kapott is azonnal állást, és tök jól keres, de valami extra koponya, hihetetlen jó eredménnyel végzett, az egész egyetem alatt építgette a kapcsolatait, durván menetelt előre érte. Ja és amellett, hogy jól keres mikor este hazaér csak annyira van ereje, hogy üvöltözzön a családjával, pedig előtte nem volt olyan, bár ez bármelyik szakmában előfordul.
Nézz át más képzéseket is, ne csak egyetemet, főiskolát, én most néztem ki magamnak egy okj-s képzést, hihetetlen milyen sok van, lehet azzal többre megyek majd. Mondjuk a jog miatt szép lesz Dr a nevem előtt, de én másra nem számítok vele kapcsolatban. Remélem nem lesz igazam.
Látom, hogy sokan mindkét szakot halott szaknak, pályának tekintik. Kérdem én, melyiket válassza az ember? Az utóbbi napokban volt szó a tanári, tolmácsi állásról, azokról is sokan negatívan beszéltek a kilátásokat illetően.
Mindenki azt tanulja, amit szeretne, mert az a legfontosabb, hogy jól érezze magát az életben. Ha pedig a pénztől lesz boldog, akkor meg erőltessen magára egy jól fizető szakmát, melyből nagyon-nagyon kevés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!