Van olyan diplomás rajtam kívül, aki alig kap többet a minimálbérnél?
Nem kizárólag a kérdésre, hanem az összes hozzászólásra reagálok:
én már régen rájöttem,hogy ez a modern kori evolúció, ha hiszitek, ha nem.
A törzsfejlődés mindig a túlélésről szól. Az ember kreativítása révén megpróbálta ezt kijátszani (betegségek leküzdése, védekezés a környezettel szemben) de az evolúció más formában akkor is megjelenik.
Mindig az alkalmasak élik túl a nehézségeket, és viszik tovább a túléléshez megfelelő géneket.
igen??? megnézném hányszor adtál vérvételen, röntgenen, szakrendelésen a nővérnek, vagy a műtősnőnek?
az egészségügyben nem a szakdolgozó zsebébe tömik a boritékot, hanem az orvosnak, aki, valljuk be a team nélkül nem biztos, hogy sokra menne. abból meg, hogy az orvosnak adnak, nem következik egyenesen arányosan hogy meg is osztja másokkal.
"Nem jó,ha a diplomások több embernek tartják magukat a nem diplomásoknál"
Ki mondott ilyet??
Én azt kérdeztem, miért guriztem, tanultam annyit, ha nincs honorálva sem erkölcsileg, sem anyagilag.
Kettövel elöttem! Nem én irtam a számitást, viszont bosszant, hogy olyat irsz, amire elötte nem vetted a fáradtságot, hogy...:OLVASS!!! és csak azuán irjál. De akkor csak neked; vedd úgy, hogy ennyit tudsz félrerakni. Az arányok szempontjából egyébként is lényegtelen. De erre Ö is kitért.
Miért mondtok olyat amiröl fogalmatok sincsen? Nèzzetek el Kínába, Indiába, Dél- ill. Közép-Amerikába, Oroszországba, (Romániába, Szlovákiába, Lengyelországba, Máltára) és Afrikát még nem is mondtam. Miért gondoljátok, hogy azok jobban megélnek? Egyszerüen csak jobb a hozzáállásuk, szebben látják az életet és nem azért mert okuk van rá, csupán mert igy akarják. Elöre tekintenek. Nem azt nézik állandóan, hogy mi a rossz. A legnagyobb nyomorban is meglátják a szépet. Ne panaszkodjatok azért mert kicsit több mint fele olyan jól éltek, mint a világ leggazdagabb népei és százszor jobban, mint a világ 2/3-a. Èn diák vagyok és teljesen elégedett. Megélek és mellette itthon 230 ezret keresek a Nokiánál, mint szoftverfejlesztö. Teljesen jól érzem magamat, ugyanis az egyetemet is az állam fizeti, a kollégiumban még ellakom egy darabig...Jah, persze.:-) "Az állam fizeti". Azok meg Ti vagytok. De hát Mi akartuk. Èn is arra szavaztam anno, hogy Ti fizessétek az oktatásomat, mert valami marha kommunista kitalálta, hogy nekem kellene. Persze most nem kapok, csak 20ezer forint ösztöndijat egy kitünö eredményre, akkor meg kaptam volna 100 ezret: azok pénzét, akik rosszul tanulnak és csak azért vannak benn, mert a papa fizeti, ugyanis van miböl. Ebböl lehet, hogy ki tudtam volna fizetni a tanulmányaimat, de akkor tanulni is kellett volna. Most jól elélek, a Ti pénzetekböl.:-) Söt! A nagymamám is a Ti pénzetekböl utazik ingyen a távolsági ill. helyi járatokon egyaránt. Ès a kórházi ellátásomat is Ti fizetitek. ÈS ezt Ti is vállaltátok, hisz megszavaztátok, akkor joggal mondhatom, hogy köszönöm szépen. DE! Miután ennyi szépet hallottam külföldröl, én már nem fogom fizetni a Ti nyugdíjatokat. Lelépek Amerikába és ezért bocsánatot kérek. Tanultam egy évet Németországban. Ott az államilag támogatott képzés mindenkinek 600 euró szemeszeterenként a TU Münchenen. Ráadásul nincsenek olyan modern korszerü épületei és felszerelései mint a Budapesti Müszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának. Ezért otthagytam. Nem vagyok hülye, hogy 1200 euró pluszt fizessek évente a semmiért. Most boldog vagyok, hogy mig kinn 2500 forintért utaztam 30km-t a vonattal diákként, addig itthon havi 4200Ft-ért utazok amennyit birok Budapest és Hatvan között. Ès köszönöm Nektek, mert ezt is Ti fizetitek nekem. Németországban emellett az emberek negyedévente fizetnek vizitdijat (10 euró), havonta TV adót és mikor kiengednek, kiküldik a kórházi napidijról is a számlát. Itthon ezt is kifizetitek nekem. Ezért nem értem, hogy miért panaszkodtok? Èn nagyon jól élek és a világért sem kivánkozom külföldre. Már jártam ott, nem tetszett. Majd esetleg késöbb.;-) De megvolt a lehetöségetek választani ezt ne feledjétek! Nem beszélve arról, hogy a magyar munkaadó sem hülye. Ha az államnak többet kell kifizetnie, akkor azt a munkaadóval is megfizetteti mindenféle járulék formájában. Ezért vannak sokan minimálbérre lejelentve és ezen felül kapnak még adómentes "borravalót". Meg aztán sokan le sincsenek ezért jelentve. Az Ö adójukat is Ti fizetitek meg, akik ápolóként és jogászként dolgoztok olyan helyen, ahol nem tehetik meg, hogy ne valóságos paraméterekkel jelentsenek le, mint munkavállalót. Mert a munkaadó aztán természetesen a saját terheit a munkavállalóra hárítja. Igy hát Ti dolgoztok és sirtok, én jól élek és nem sirok, a nagymamám jól él a 80 ezres nyugdíjból és az ingyen szolgáltatásokból és nem sír. Anyám sír, mert felvette a kölcsönöket és arra megy el a pénze, de ez azért van, mert jobban akart élni, mint amennyit megtermelt. Apám szegényen él már régen külön, de mint magyar életmüvész mindig feltalálja magát és vidám, nem sír. Magyarország népessége öregszik. Egyre több ember megy nyugdíjba és ezt a dolgozó emberek fizetik, akikböl egyre kevesebb van és még egyéb plusz terhet is a nyakukba varrunk, hiszen egyetemistákból is egyre több van, mert ide is évröl évre többen jelentkeznek. Hát még a humán, jogász...bocsánat a kifejezésért: "büfé" szakokra. Ezért van az, hogy egyre többen tartanak igényt az állam pénzére, az állam meg a Ti pénzetekre, szóval Ti dolgoztok és szegényebbek lesztek, mig egyre többen vannak akik nem dolgoznak és mégis elvannak, mert töbet kapnak töletek, mint amit Ti kézhez kaptok. ÈS valóban, köszönöm ezt Nektek, mindnyájunk nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!