Milyen irányba tanuljak tovább? Mit javasoltok?
Most fogok érettségizni és még fogalmam nincs, hogy milyen irányban szeretnék továbbtanulni.Kezdésnek azt gondoltam, hogy egy évet halasztok és beindítok egy kávézó,pub szerűséget és magamnak dolgozok,persze utána mennék suliba,csak azt nem tudom, hogy hová.Esetleg valami tanács,ötlet,tapasztalat?
Köszönöm a válaszokat.
mindenképpen ajánlom h élj azzal h az állam ad egy szakmát INGYEN 23éves korodig,ha másért nem akkor azért h többletpontod legyen de szakmával+diplomával jóval nagyobb elhelyezkedési lehetőséged van mert gyakorlatot ad...és a cégeknek gyakorlatra van szükségük,felviz majd halassz egy évet addig meg csináld meg a szakmát /márcsak azért is h több lábon tudj élni/,vmi egy évest, akármit, külkerüzletkötőt v bármit,ingyen van élj vele,utánna meg menj felsőoktatásba és ha sokat akarzs keresni és jól akarsz élni pénzügyes területet válassz,mert abba rengeteg pénz van és abból marhajól meglehet élni,plusz suliközben már épitheted a kapcsolataidat
az egyéni vállalkozást meg stem felejtsd el...manapság az újonnan inditott válallkozások nagyon nagyrésze csödöl és borzalmasan sok munka és költségek,pang az egész és még sokmindent irhatnék de ez főleg ilyen fiatalon a lehető legrosszabb ötlet,pár év mulva,több tapasztalattal esetleg de akkor is meggondolandó,addig meg ha mindenáron ilyen helyen akarsz dolgozni,keress valakit akinél bedolgozhatsz...másnem diákmeló,de tanulás mellett persze
és végül, külkeren kell a matek,de egy kettest ha rátanulsz és FOLYAMATOSAN készülsz fősuli alatt is,NEMCSAK vizsgaidőszaknál,akkor sztem menne,de ezt akarni kell
hajrá!
plusz nefelejtsd el,nagyon kevés azaz ember aki azt dolgozza ami a hobbija, mert a hobbit és a munkát külön kell választani az esetek nagy részébe,mert ha olyat csinálsz ami nem a hobbid viszont jól megélsz belőle, és eltudszt tartani majd x embert jól, akkor mellete még lesz arra pénzed h a hobbidat csináld, mert ellenkező esetbe nemnagyon lesz pénzed semmire, és örülsz h kijössz belőle egy hónapban....persze hogyha ily áldott helyzetbe vagy hogy a hobbidból is jól megtudsz élni,hát hajrá :) de ha nem akkor mindenképpen válassz olyat ami legalább valamilyen szinten érdekel, mert mint irtam a hobbi esetek nagyrészébe nem egyenlő a munkával,,,ezért óvlak az "azt dolgozd ami a szíved vágya" című felületes kijelentésektől mert nem átgondoltak,nem arról van szó hogy olyat csinálj amit gyülölsz,mert ugy nemlehet dolgozni,de legalább egy minimális szinten érdekeljen és törekedj rá h "érdekeljen" ha jó pénzt hoz,pl ez máris egy jó motivációs tényező /és természetesen becsületes,és erkölcsileg is jó munkáról beszéltem mielőtt bárki ebbe belekötne/
és továbbra is,ha jól megakarsz élni a pénzügyi,gazdasági területet javaslom...aza legbiztosabb
csak tanácsképp :) sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!