Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Rendes felmondás+azonnali...

Rendes felmondás+azonnali távozás, véleményetek?

Figyelt kérdés

Megírtam a rendes felmondásom és azonnal eljöttem.Előbb mennék sittre de nem voltam ,vagyok hajlandó tovább azt csinálni!!Aznaptól betegállományba voltam hónap végéig.Most kaptam egy levelet hogy igazoljam hol vagyok mióta lejárt a betegállomány ,mert az igazolatlan hiányzás rendkívüli munkáltatói felmondással jár.

Előre is köszönöm a válaszokat!Tyla

2009. jan. 12. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A megadott adatok alapján szerintem a munkáltató mulasztott.

A Te felmondásodra válaszolni kellett volna legalább egy levélben, amiben közli hogy elfogadja a felmondásodat, megállapítja a felmondási idődet, közli veled az utolsó munkában töltött napot és tájékoztat, hogy azon a napon kapod meg irataidat, és intézkedik járandóságod kifizetéséről vagy utalásáról.

Mindenképpen hivatkozz arra, hogy te felmondtál, ők nem reagáltak, úgyhogy mulasztásban egyenlőre ők vannak.

Te ragaszkodj az eredeti felmondásodhoz. Válaszolniuk kell!!! Ellenkező esetben ők adnak okot a rendkívüli felmondásra.

Ha gondolod, akkor magánban segítek neked.

tgyl

2009. jan. 12. 15:08
 2/7 A kérdező kommentje:

De Kedves vagy,nagyon szépen köszönöm:)

Amikor megírtam a felmondást annyit reagált : " csinálj amit jónak látsz,tégy amit jónak tartasz,nekem van 15 napom hogy reagáljak rá",és ott hagyott.

Én meg hazajöttem.Szal most nem tudom mi van.

2009. jan. 12. 18:00
 3/7 anonim ***** válasza:

A kérdésem az volna, hogy hány év munkaviszony után adtad be a rendes felmondásodat?

Nem mindegy.

2009. jan. 12. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezesetben nincs 15 napja. Eltévesztette a jogszabályi helyet.

Reagáljon minél előbb, mert a magatartása a te rendkívüli felmondásodra adhat okot. Az pedig neki sokba kerülhet!

2009. jan. 13. 07:53
 5/7 A kérdező kommentje:

2 év után adtam be a felmondásomat,most megint küldtek vmi levelet,elmegyek érte a postára és jövök.Köszi

Tyla

2009. jan. 13. 11:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Megint kaptam egy felszólítást hogy rendkívüli felmondást kapok.

Felmondok , erre ezt kapom ....

Most mit kellene tennem??Hogy lesz már vége ennek az ügynek?

2009. jan. 13. 12:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha két év után adtad be, akkor elvileg a munkáltató követelhetne Tőled felmondási időt, ami max.2 hét lehet (ha jól tudom),Neked ezt kötelességed lenne / lett volna ledolgoznod, de ezek szerint nem foglalkoztak vele (gondolom, nem volt munka), így nem a Te hibád, hiszen nem követelte meg ezek szerint.

Ha nem reagáltak a felmondásodra, az szó szerint az ő bajuk,az,hogy végülis tehetetlenségedben elmentél betegállományba, igazolt hiányzás, azzal a szépséghibával, hogy az első 7 napot (? - ennek nézzél utána)a cég fizeti, nem a TB.

Nem rúghat ki rendkívüli felmondással, mert az azt jelenti, hogy fegyelmivel küld el.

Ne hagyd magad,menj el a Munkaügyi Központba és beszélj egy szakemberrel ott.Nem mindegy, hogy mivel küld el, mert ha hirtelen nem találsz munkát, semmiféle járandóságot, támogatást nem kapsz sehonnan és a Tb-d fizetése is függőben marad.Itt nem fillérekről van szó.

2009. jan. 20. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!