Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » PHP fejlesztőként bruttó 775...

PHP fejlesztőként bruttó 775 nagyon kevésnek számít?

Figyelt kérdés

- 8 év tapasztalat

- PHP 8 OOP

- MySQL

- Laravel és Eloquent ORM

- PSR

- Pattern-ek

- PHPUnit

- Alap szintű Docker tudás

- HTML 5/CCS 3/JS

Budapesten élek, és dolgozom.

Habár van némi frontend tudásom, de backend-esnek tartom magam.

A tudásom medior tetejébe/senior aljába teszem. Szerintetek bruttó 775 000 Ft nagyon kevés ehhez? Gondoltam, ha váltok, akkor bruttó 1,4 milliót mondanék. Ez viszont nem tudom, hogy sok-e. Sajnos nem vagyok tisztában a 2025-ös fizetésekkel. Hays guide-ot nézegettem, de nem tudom, mennyire hiteles.

Köszi előre is a válaszokat!

márc. 31. 16:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
40%
Lol. Php. Biztos van ahhol fizetnek 1.4et de ritka
márc. 31. 16:33
 2/13 anonim ***** válasza:
23%
PHP fejlesztőnek még sok is
márc. 31. 16:36
 3/13 anonim ***** válasza:
26%
PHP már igencsak elavult technológia
márc. 31. 17:05
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Külföldre, contractorként próbálkozz, itthon nincs értéke a PHP-nek.
márc. 31. 21:45
 5/13 anonim ***** válasza:
40%
1,4 kicsit leányálom, szerintem 775 egyantalan nem rossz.
márc. 31. 21:58
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

#3: Nem tudom te hol élsz, de utána nézhetnél a dolgoknak mielőtt kommenteled a hülyeségeket. Annyira halott a PHP, hogy folyamatosan jönnek a fejlesztések, új verziók.

Már 10 éve is ez volt a lemez, hogy halott a PHP és láss csodát, a mai napig fejlesztenek benne új projekteket is.

De hogy válaszoljak is a kérdésre. Az 1,4 millió bruttó valóban kicsit sok. Kb hasonló a tudásom, mint neked (kérdező), csak pár apróság van pluszban illetve gondolom az alap dolgokat nem említetted, mint Git,stb.

Szóval amit én kipuhatoltam fejvadászoktól, akik szoktak keresni, kb 800 nettó(~1,2 millió bruttó) a reális ha csak fejlesztesz. Ha esetleg team lead vagy magasabb pozíció akkor nyilván ez lehet több is.

Viszont ennél feljebb nem igazán akar senki menni ezzel a stack-el.

márc. 31. 23:07
 7/13 anonim ***** válasza:
70%

Budapesten 775k szerintem sehogy se jó. Lehet, hogy PHP nem egy cutting edge nyelv, de én 3+ éve kaptam 750k-t más stackel kezdőként. Azóta azért elég sokat mozogtak felfele a sávok és neked nem 0 hanem 8 év tapasztalatod van.

Most dobálózhatunk számokkal, de a tapasztalatom az, hogy óriási szórás van a lehetséges összegek között. Nekem mielőtt váltottam nemrég 3 év tapasztalattal valaki azt mondta, hogy ,,örüljek ha van állásom" meg hogy ,,túl nagy a bérigényem" majd megkaptam egy jó lehetőséget ami medior sáv közepe fölött volt, ami megint csak 3 év tapasztalattal szerintem nagyon jó.

A tanácsom az hogy lődd be a senior sáv alját-közepét és nézd meg hogy hogy reagálnak rá a HR esek. Ha sokáig nem jön össze akkor max lejjebb mész. Lefele még mindig könnyebb menni mint mondani egy alacsony számot majd megpróbálni feljebb tolni.

ápr. 1. 00:29
 8/13 anonim ***** válasza:
Semmit nem értek belőle, de ez egy specifikus tudásnak tűnik, ergo még ha nem a legkimagaslóbb, akkor is többet érdemelhetsz ennyinél.
ápr. 1. 12:01
 9/13 anonim ***** válasza:
#6? Tényleg? Na ne mondd okoska! A világ fejlődik a php meg elavul, már sokkal jobb rendszerek vannak annál, ha tetszik, ha nem.
ápr. 1. 14:40
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

#9: Attól, hogy vannak jobb rendszerek, még nem avul el más nyelv. Plusz ott a tény, hogy feladathoz kell nyelvet választani.

Lehetsz te a legjobb Java fejlesztő ha egy bemutatkozó oldalhoz teljesen felesleges Java-ban megírni. Nyilván ez csak példa, de talán a lényeget érted.

Én sem vagyok vak, látom hogy vannak más nyelvek is, amikkel dolgoznak weben is, de az erős kijelentés, hogy a PHP halott.

ápr. 1. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!