Dolgoznátok fizikai dolgozóként olyan helyen, ahol 8-tól 16:30-ig van a munkaidő, és még a mobilodat sem viheted be a csarnokba?
Tegnap voltam egy ilyen cégnél interjún. Nekem ez így fura, mert oda az ember egész napja, és ha valami ügyet kell intézni, akkor vehet ki szabit. Irodista meg ki tud menni napközben is, de a gép mellől én nem. 3 műszakot inkább vállalom, ilyenben dolgoztam sokat.
Kínai tulajdonú cég, van sok ferdeszemű gépkezelő is, és állítólag náluk a nappalos műszak kezdete és vége így van, és nem hajlandóak változtatni rajta.

Irodistaként én sem nagyon mehetek ki, de nagyon indokolt esetben kaphatok home office-t. S egyébként mi van akkor, ha ezért szabi kell? Néha amúgyis kell 1-1 nap és akkor össze lehet tenni pihivel vagy programmal.
Amúgy nem lennék fizikai munkás soha, de ez egyéni. Hiába vagyok nagy túrázó jó kondival, nem dolgoznék ilyet.

"Pont emiatt, hogy még a mobiltelefon sem lehetett..."
Jaja, az orvosnak is a kezében kell hogy legyen, amikor műt...

Nem, 40+ helyen dolgoztam, a telefont mindenhol fel lehetett venni.
Hivhat a csomag/kaja futar, az autoszerelo, alkatreszes, hogy nincs valami raktaron. Helyek, ahova idopontra jelentkeztem, hogy megse jo nekik. Jelenleg az epitkezest bonyolitom. Ismerosok, akikkel a delutant/hetveget szervezzuk. Volt, hogy wisetol hivtak, mert oroszok feltortek a szamlam. Ezer ok lehet. Nekem kell idopontot foglalni, allasra jelentkeztem, arulolok valamit, stb. Folyamatosan mennek parhuzamosan dolgaim a munka mellett is, amikre azonnal reagalni kell.
Egy 2 perces telefonnal, napokat lenditem elore az ugymenetet, vagy ujra tudok tervezni.

És akkor honnan lehet tudni az időt? lehet karórát használni? Vagy az már nem baj, ha nem lehet megnézni az időt, így akár szünetre se megy el valaki? Oké, lehet falon ott a falióra, én is voltam ilyen helyen, de nem minden géptől látszik a falióra.
Én akkor vállalnám, ha nincs más és nagyon kell a pénz.

Mondjuk ügyet intézni még éppenhogy így is lehetne. Vannak helyek, ahol van pár nap, amikor mondjuk 18ig vannak. Igaz, oda kell érni időben.
Viszont mondjuk az Otp bank, megfigyelésem szerint, csak hétköznap van nyitva...szombaton felejtsd el, de vasárnap is.

#28 Pedig volt, hogy mentem volna a gyáregység vezetőhöz, és mondta a titkárnője, hogy fogorvosnál van. Mellesleg nem mindenhez érzéstelenítenek, pl vannak fogkoronáim, és mintaleszedéshez, ragasztáshoz sem kellett. De ez csak egy példa, nem tudom miért kell ezen megragadni. Csomó minden van amit, macerás megoldani ilyen műszakbeosztásban. Pl én egyedül élek, és kell majd tűzifát rendelnem, eleve a városgazdálkodásnál csak délelőtt vannak, és ekkor is szállítják ki, de általában nem mondják biztosra melyik nap, de mondhatnám a kéményseprőt, mert társasház, és minden évben jönnek, -1 szabi, vagy éves óraleolvasás -1 szabi, szóval mindenre ugrik 1-1 napom, miközben ennél a cégnél eleve 10 napot le is foglalnak leállásokra.
Ma megtudtam azt is, hogy a kínaiak még azt sem nézik jó szemmel, ha valaki odamegy a másik gépen dolgozóhoz beszélgetni, még ha megy is a gépe. Mindegy, péntekre van egy másik interjúm is. De ha belegondolok abba, hogy itt dolgozom, és szeretnék váltani, akkor napközben el sem érnek, hiszen nem lehet nálam telefon. Bár állítólag bizonyos esetekben lehet, ha hívást vár az ember, de kicsit furán néznének, ha azt mondanám, hogy állást keresek azért.

Huh, hát így kérdező tényleg *zar. :(
Akkor ennél az is jobb, ha valaki délután/este takarít valahol. Annak a délelőttje legalább szabad, esetleg kicsit a délutánja is.
Az meg gáz, hogy nem mondják meg, mikor szállítják ki a tüzifát...ugyanezen az elven haladva, házhoz rendelni se nagyon lehet, mert hozzák, amikor hozzák...Kapsz róla egy értesítést, de akkor ugye már másnap viszik, nem egy hét múlva, hogy tudj szólni, hogy szabadság kell. (Itt most gls-ről és ezekről beszélek, amik nem olyanok, mint pl. a tesco, hogy kiválaszthatsz idősávot.)
Nekem a gyár hasonló volt. Igaz, nekem azért volt hasonló, mert oké, bent volt a telefon, de nem volt térerő. El se értek.
Ezt kb csak úgy lehet megoldani, hogy mondjuk most leadsz nagyon sok jelentkezést, aztán jövőhéten otthagyod a munkahelyet, már ha próbaidő alatt vagy és azonnal felmondhatsz. Pénteki interjúhoz sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!