Dolgoznátok fizikai dolgozóként olyan helyen, ahol 8-tól 16:30-ig van a munkaidő, és még a mobilodat sem viheted be a csarnokba?
Tegnap voltam egy ilyen cégnél interjún. Nekem ez így fura, mert oda az ember egész napja, és ha valami ügyet kell intézni, akkor vehet ki szabit. Irodista meg ki tud menni napközben is, de a gép mellől én nem. 3 műszakot inkább vállalom, ilyenben dolgoztam sokat.
Kínai tulajdonú cég, van sok ferdeszemű gépkezelő is, és állítólag náluk a nappalos műszak kezdete és vége így van, és nem hajlandóak változtatni rajta.

Komáromban a Foxconn gyár is ilyen, nem is vállaltam ott a munkát. Pont emiatt, hogy még a mobiltelefon sem lehetett volna nálam a munkaidő alatt. (6-14 ill 14-22) Ugyan átlagnál jobb pénzt ajánlottak, de én minden bizonnyal így nem egy munkahelyen, sokkal inkább egy börtönben éreztem volna magam.
Ne a pénzt nézd csak, hanem a munkakörülményeket is!
#10 Oké, de a kereskedelem, megint egy másik dolog. Aki ebben dolgozik, azt ez vállalta. De az iparban, termelésben nem ez a megszokott fizikai munkásoknál. Közel 30 éves munkaviszonyom van, megfordultam pár cégnél, sőt folyamatos 12 órás műszakban is dolgoztam, ahol egyik héten kettő a másik héten 5 napot mentem. De a 2 és 3 műszakos munkarendeknél, a 6-tól 14-ig , 14-től 22-ig, és 22-től, 6-ig munkarend ami elfogadott.
Irodistáknál, meg akkor boltokban van ez a 8-tól délután 4-fél 5-ig munkarend. A volt főnököm ,meg megtehette, hogy napközben kiment dokihoz, én meg nem tehetem meg a gép mellől.

9# Hú, pedig hogy elintézném azt a fogorvost online!
Én irodában dolgoztam fél 8-tól du 4-ig, most is hasonlót keresek. Igen, odavan az egész nap, de én reggel 6-ra nem bírnék bemenni, meghalnék. De olyan helyen sem dolgoznék, ahol nem lehet nálam a telefonom. Ez nem azt jelenti hogy állandóan azt használom, általában hetekig nem hív fel senki rajta és én se telefonálgatok sehova, de nekem biztonságot ad a telefon. És ezen igazából azt értem hogy addig jó míg nem keresnek vagy nem jön sms.
Az hogy mennyire lehet elkéretőzni egy-egy magánügymiatt változó és bizonyos munkavállalók változó mértékben is élnek vele. Nekem volt olyan kollégám akinek állandóan volt valami dolga és mindig elengedték. Én belegondolova rüheltem pitizni fél- egy óráért, inkább gyorsan megoldottam négy után vagy kivettem szabit.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!