BGE diplomával tényleg ennyire nehéz elhelyezkedni?
Sziasztok!
Idén végztem a BGE pénzügy és számvitel alapszakon. Rengeteg helyre beadtam az önéletrajzom, pályakezdő pozíciókba. Vagy visszautasító emailt kapok, vagy elhívnak állásinterjúra, de soha nem jutok tovább. Már több állásinterjún is voltam. Leginkább a könyvvizsgálati asszisztensnek jelentkezek, mert az jobban érdekel, de beadom könyvelői és pénzügyes szektotokba is. Tudna valaki tanácsot adni, hogy mitévő legyek?
Köszönöm a segítségeket.

Gondolom inkább az a gond, hogy van egy alapdiplomád és ennyi. Könyvvizsgálati asszisztenshez azért el kéne végezni szerintem a képzést. A nélkül szerintem max big4 cégekhez mehetsz a darálóba.
Könyvelésre pedig szintén kevés egy alapdiploma, könyvelői végzettsége "erősebb" ezekben a pozíciókban.

Először is olvasd végig az önéletrajzod.
Te mint munkáltató felvennéd a jelentkezőt akitől egy ilyen önéletrajz érkezik be ?
Ha nem, akkor google a barátod. Napokig lehet böngészni a tippeket és javítgatni az önéletrajzon.

Sokkal nehéz, válság van. (még mindig)
Covid óta mélyponton a piac.

8-as: kontroller pozíciókra is beadtam, és sorba utasítanak vissza. :(
9-es: volt 3 hónapos szakmai gyakorlatom, de sajnos az szerintem édes kevés. Mindenesetre az önéletrajzba fel van tüntetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!