Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » BGE diplomával tényleg ennyire...

Juvfra02 kérdése:

BGE diplomával tényleg ennyire nehéz elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén végztem a BGE pénzügy és számvitel alapszakon. Rengeteg helyre beadtam az önéletrajzom, pályakezdő pozíciókba. Vagy visszautasító emailt kapok, vagy elhívnak állásinterjúra, de soha nem jutok tovább. Már több állásinterjún is voltam. Leginkább a könyvvizsgálati asszisztensnek jelentkezek, mert az jobban érdekel, de beadom könyvelői és pénzügyes szektotokba is. Tudna valaki tanácsot adni, hogy mitévő legyek?

Köszönöm a segítségeket.

tegnap 12:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom inkább az a gond, hogy van egy alapdiplomád és ennyi. Könyvvizsgálati asszisztenshez azért el kéne végezni szerintem a képzést. A nélkül szerintem max big4 cégekhez mehetsz a darálóba.

Könyvelésre pedig szintén kevés egy alapdiploma, könyvelői végzettsége "erősebb" ezekben a pozíciókban.

tegnap 12:56
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Milyen nyelveken tudsz?
tegnap 13:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztál valahol az iskolai évek alatt ? Nem mekire gondolok hanem irodai munkára.
tegnap 13:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Először is olvasd végig az önéletrajzod.

Te mint munkáltató felvennéd a jelentkezőt akitől egy ilyen önéletrajz érkezik be ?

Ha nem, akkor google a barátod. Napokig lehet böngészni a tippeket és javítgatni az önéletrajzon.

tegnap 13:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyik gazdasági alapdiplomával sem túl könnyű elhelyezkedni. Azt hittem volna, hogy a pénzügy és számvitel a kevés kivételek egyike, mivel a könyvelők keresettek. Specializálódni kell valamelyik szakterületre továbbképzések keretében.
tegnap 14:27
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

Sokkal nehéz, válság van. (még mindig)

Covid óta mélyponton a piac.

tegnap 15:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Nincs sajnos gyakorlatom. A diploma mellé megkaptuk a mérlegképes könyvelői képesítést is. Angol és szlovák nyelven beszélek.
tegnap 16:07
 8/11 anonim ***** válasza:
85%
Én azt javaslom add be az önéletrajzod kontroller pozíciókra is. Baromi sok tapasztalatot lehet szerezni és utána már könnyebben tudsz váltani. Kontrollerként egy cég teljes működését át fogod látni idővel.
tegnap 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nem a BGE-s diploma a gond, hanem, hogy nincs szakmai tapasztalatod. Szakmai gyakorlaton nem voltál?
tegnap 16:47
 10/11 A kérdező kommentje:

8-as: kontroller pozíciókra is beadtam, és sorba utasítanak vissza. :(

9-es: volt 3 hónapos szakmai gyakorlatom, de sajnos az szerintem édes kevés. Mindenesetre az önéletrajzba fel van tüntetve.

tegnap 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!