Ha IT-ba szeretnék elhelyezkedni, akkor csak diplomával állnak velem szóba?

Ez úgy 2022 végéig igaz volt de most annyira telített a szakma, hogy egyből a kukában landol az ember CV-je ha nincs Bsc/Bprof diplomája mert annyira el van árasztva van a szakma a mindenféle techikumos,bootcampes és youtube videók alapján önképző karrier váltókkal. Pályakezdő/junior szinten legalábbis ez a helyzet.

Most megnéztem a levelezéseimet és 2007 volt amikor elkezdtem egy srácnak fusi melókat végezni. Sok weboldalt meg rendszert összeraktam neki. Már előtte is sokmindent csináltam több éven át, főleg saját szórakoztatásra, tanulás miatt.
Sohasem végeztem fősulit. Szerintem most is igaz ugyanaz mint akkor, hogy ha kellően sok időt fordítasz a suli mellett önképzésre, akkor világítani fogsz a sok kezdő között, diploma nélkül is.
A legtöbb kezdő diplomás, bootcampes várja a sültcsirkét, nem tesz keresztbe egy szalmaszálat se. Ez a fő gond. Nem elég egy kicsit szoralmasabbnak lenned. Végig kell melóznod az iskola mellett is magadat, hogy kvázi tapasztalatot tudj felmutatni.
Nem fog a kukában landolni az önéletrajzod, ha ugyan nincs benne fősuli, de fel van benne sorolva egy csomó érdekes referencia.
Erre bizony időt és pénzt kell áldozni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!