Molekuláris bionika mérnök diplomával hogyan tudok elhelyezkedni 2024-ben?
Most nyáron fogok végezni, neten nem nagyon találtam szakmai állást, ahol kezdeni tudnék. Legjobb lenne valami távmunka.
egyetem mellett végig dolgoztam, így van tapasztalatom alapvetően a munkában, és orvosi cégnél is dolgoztam, így valamelyest szakmailag is. Ha esetleg ezzel nem lehet versenyképes fizetésért elhelyezkedni mit ajánlanátok, mit tanuljak mellé?
Köszi! :)
BSc-vel kutatási területen nehéz, mert sok helyen MSc vagy PhD az elvárás, különös tekintettel egyetemekre.
Molekuláris bionikával az a jó hogy ha el tudod adni magadat akkor sok helyen jelenthet belépő kártyát.
Szaktársaim egy része biosz/kémia kutatási irányba ment, BSc vel a legtöbben a BD ben kötöttek ki.
Vannak akik Info vagy Data Science/Machine learning/medical imaging területen kötöttek ki. Én specifikusan Data Science irányba mentem MSc után.
#2 Ez egy tipikusan olyan szak ahol a versenyszférában is R&D területen leszel, itt be kell látni hogy a formális edukáció sokat számít, függetlenül attól hogy cégnek vagy egyetemnek dolgozol.
Ez nem ráizgulás, szimplán a szak velejárója.
Az egyetem nem az egyetlen út, ez csak a tipikus legrosszabb eset ahhol PhD nélkül cseszheted.
Én versenyszférában fejlesztek machine learning modelleket. Izgalmas és nagyon jól keresek. De itt MSc pl elvárás volt és a legtöbb ilyen jellegű helyen nehéz bekerülni máshogy.
Konkrét mérnöki szakok mint egy gépészmérnök teljesen más világ mert a legtöbb munkalehetőség versenyszférába van és inkább production mint R&D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!