Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megpróbáljak visszamenni a...

Megpróbáljak visszamenni a régi munkahelyemre?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Elköltöztünk, így felmondtam egy helyi állás miatt, amit kb. Onnantól bánok, hogy felmondtam, mert olyan munkahelyem sosem lesz már, mint az volt. Sem a munka, sem a kollégák terén.

A főnöknek mondtam többszöris,hogy szeretnék visszamenni, ha egyszer lesz lehetőség, mert megbántam.

Azóta volt 1x álláslehetőség, de akkor azèrt nem vett fel, mert mondta, hogy tudja, hogy gyermeket szeretnék hamarosan és már így nem látja értelmét.

Ha felvett volna akkor kitoltam volna még a gyerekvállalást.

Egyébként csalódott is bennem, mert akkor azért néha tett megjegyzést, de közben érdekelte mi van velem, hova megyek. Egy nagyon kedves főnököm volt.

Most jelenleg gyerekkel vagyok otthon és rettenetesen idegesít a téma. Sokat szomorkodom miatta, nyilván van időm rá. Gyerek előtt is mindennap eszembe jutott ez mikor ugye másik helyen dolgoztam még 1,5 évet gyerek előtt.

A kérdésem az lenne, hogy 1 nyugdíjasként dolgozik csak, a többi mind nagyon fiatal. Gondolkodtam, hogy megkérdezem, hogy tudja -e valamelyik kollégám mikor akar nyugdíjba vonulni, mert akkor ha tudom hogy pl. Még 1 évet kihúz akkor én nem vállalok most 2. gyereket, hanem megpróbálok visszamenni és majd később... számomra sokkal nagyobb béke lenne a lelkemnek, hogy tudom, hogy van hova visszamennem, amit szeretek, mint így, hogy előre rosszul vagyok hova megyek majd.

Diplomàs vagyok és a szakmámban dolgoztam. Nem opció mást kitanulnom, mert ezt szeretem.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy gáz lenne ezt megkérdezni?

Lehet nem is tudják, mert pl. a nyugdíjas nem szokott beszélni erről, hanem csak majd egyszer elmegy.

De nagyon fájna, ha pl. Télen újra terhes lennék és lehet rá fél évre megüresedne a hely.....és felvennének egy fiatalt.

Vagy van -e értelme jelezni előre, ha nyugdíjba megy kérem nekem jelezzenek..

Őszintén kíváncsi lennék a véleményetekre.

Én képes lennék 5 évet is várni újra a gyerek vállalással, nem érzem még idősnek magamat ehhez...., merr akkor is mégcsak 30 eleje lennék.

tegnapelőtt 07:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Írd le kerlek milyen munkakörben dolgoztál.

Én is hasonló helyzetben voltam.

Én tanultam gyeden még vmir gyerek mellett/más vmit. De majdnem 2év eltelt es engem a fonokom keresett meg es munkar ajánlott 4-6 vagy akár 8 orasat is de inkabb olyan 6orasra gondolt.

Nekem ez tökéletes gyermek mellett, mert van időm rá is.

Vedd fel a főnivel a kapcsolatot , írj hátha tudunk vmit segíteni..

tegnapelőtt 09:58
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Tehát írj itt nekünk még a fenti kérdésekre válaszolva, hátha tudunk segíteni
tegnapelőtt 10:00
 13/23 anonim ***** válasza:
83%

1, A volt főnököd nem akar visszavenni. Ha akarna, megtette volna, amikor volt lehetőség, csak betolta kifogásnak, hogy hát úgyis gyereket akarsz.

2, Tényleg nem bírnád az utazást gyerek mellett, mert eleve elég megoldani a napi 8-9 órát a munkahelyen, ha ehhez még hozzájön az utazási idő is (nem írtad, hogy pontosan mennyi, de ha ez is egy tényező, akkor gondolom nem 10 perc), akkor mikor fogod látni a gyerekedet? Hogy oldod meg az oviba hordást? Kb 3 hónapig, ha bírnád, aztán rájönnél, hogy a kisgyerekes élettel nem összeegyeztethető, hogy 10+ órát nem vagy otthon hétfőtől péntekig. Nagyon sok anyuka ezért nem tud visszamenni a munkahelyére, ahova korábban ingázott.

tegnapelőtt 10:13
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menj el és beszélj vele személyesen.

Esetleg ird meg mi a munkád es tudunk adni tipoeket hogy abban a munkakörhoz kapcsolodóan miben tudonad fejleszteni magad.

Ezután elmész mahd és beszélsz a főnokkel

Nekem is most volt bolcsis a kicsim, tudom miről beszélek.

Jót tesz az anyának es a gyerekenek is nagyon .. és még plusz penzed is lenne

tegnapelőtt 10:18
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Írd le mi a foglalkozásod!!
tegnapelőtt 10:18
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

Túlidealizálod a volt melóhelyedet és egybemosod a kollegai viszonyt a magán dolgokkal és érzelmekkel.

Emellett milyen főnök az olyan emberként, aki azért csalódik benned s veszti el a bizalmát, mert pl odébb állsz/költözöl és gyereket vállalsz?

Megmondom... Aki csak a munkaerőd miatt tart. Szimplán egy üzleti fogaskerék voltál s bizony lebabázott ember sehol se kell, sehol se hasznos része a vállalkozásnak. Egy hibás vagy olykor hiányzó fogaskerék vagy, aki vinné a pénzt, de nincs jelen a munkában 100%-ban.

Ami érthető vállalkozói vagy felettes nézetből.

Engedd el! Te már meghoztál egy döntést. Alakítsd az életedet tovább. Ha az ember mindig visszanéz a háta mögé, az sose fog boldog lenni.

Élj a jelennek és jövőnek.

Munkát, karriert gyerek mellett is lehet vagy kicsit később megalapozni. Igaz logikusabb lett volna előtte.

De megsúgom: alkalmazotti beosztásban majdnemhogy lényegtelen. Vállalkozóként már más a szituáció.

A felesleges szomorkodás helyett inkább fókuszálj a jelen és jövő megalapozására, megélésére. No meg kihat minden pozitív negatív dolog a gyermekre. Kifejezetten érzékenyebbek. Nonverbális és egyéb formában is kommunikál a testeden keresztül a lelki állapotod, gondolataid.

tegnapelőtt 10:31
 17/23 anonim ***** válasza:
76%
A főnök is hülye, én nem kertelnék ilyen bizalom vesztéses dolgokkal. Megmondanám kerek perec hogy nekem az nem jó hogy két évre elmegy gyesre aztán meg köteles vagyok alkalmazni egy leamortizált személyt. Ez az igazság
tegnapelőtt 10:42
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszi nektek a válaszaitokat.

Azért mondtam fel, mert helyben, ahova költöztünk adódott egy állás lehetőség, ami akkor nagyon jó döntésnek tűnt. Azonban nem éreztem magam jól ott.

Vidékre költöztünk, közel a családhoz. Azonban nekem valahogy már nem jön be ez a vidéki élet.

Én azt érzem ott kellett volna maradnom a városi munkahelyemen és ott letelepedni. Aztán hazajárni az ősökhöz vidékre látogatóba hétvégén.

Csak a pàrom nagyon jönni akart és én is úgy voltam vele, hogy a gyerekeknek is jobb lesz a nyugodt, biztonságos környezet, sok szeretetteljes családtag körében. Viszont itt se egyszerű, mert messze van minden más, mint bevásárlás, iskola.

És belegondoltam, hogy a kisvárosi munkahelyem szájában volt egy óvoda, egy ált. Suli és egy spar meg húsboltól kezdve minden és rájöttem, hogy innen sokkal nehezebb lesz nekem minden. A nagyszülők mindenben szívesen segítenek, hisz már mondtak is, hogy ők nagyon szívesen viszik majd oviba meg suliba meg hozzák is akár be is vásárolnak helyettünk mikor boltba vannak mindent, ami csak nekünk kell.

De valahogy én itt azt érzem már megszoktam, hogy eddig én mindent el tudtam intézni és nagyon bezártnak ereztem magam itt mikor àtjöttem erre a munkahelyre és átköltöztünk ide.

Sokszor én is gondolkozom rajta, hogy hagyom az egeszet meg se kérdezem, mert nem akarom lejáratni magamat. Ha valóban hallani se akar rólam.

Hozzáteszem, hogy új főnök van. A főnök is ott maradt, de átadta a helyét es úgymond mint mentor maradt... mert nyugdíj korú lett. Ismerem az új főnököt egy kedves 40-es nő..., mert ő is kolléganőm volt, semmi bajom nincs vele, meg neki se volt velem.

De ettől függetlenül a régi főnök véleménye úgyis ki lenne kérve.

En is sokszor belegondolok, h régen 3-4 gyereket is akartam:D már most 1 után is visszamennék egy munka miatt, hogy aztán 30 felett valamikor újra terhes legyek sok kor különbséggel.

:( azt hiszem a 2 dolgot legalább egyformán akarom.

Értitek?:/

tegnapelőtt 14:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te nem a régi munkahelyedet akarod, hanem a régi életedet, mert rájöttél, hogy elcseszted ezt a vidékre költözést, unalmas és nehezebb az életed. Ebbe amúgy sokan beleesnek, hogy azt hiszik, ez a jó lépés, mert friss levegő, kert, nyugalom, ott a család is... Aztán a logisztika megeszi az életüket, mert nincs vidéken semmi helyben, kocsiba kell ülni egy nyomorult napi bevásárláshoz is. Ahogy nő a gyerek, csak rosszabb lesz, horhatod mindenhova kocsival. Tapasztalat, én mondjuk mindig is vidéki voltam, de már százszor megbántam, hogy erőltettem jobban anno a városba költözést a férjemnél...
tegnapelőtt 14:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
*megbántam, hogy NEM erőltettem jobban, bocs.
tegnapelőtt 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!