Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megpróbáljak visszamenni a...

Megpróbáljak visszamenni a régi munkahelyemre?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Elköltöztünk, így felmondtam egy helyi állás miatt, amit kb. Onnantól bánok, hogy felmondtam, mert olyan munkahelyem sosem lesz már, mint az volt. Sem a munka, sem a kollégák terén.

A főnöknek mondtam többszöris,hogy szeretnék visszamenni, ha egyszer lesz lehetőség, mert megbántam.

Azóta volt 1x álláslehetőség, de akkor azèrt nem vett fel, mert mondta, hogy tudja, hogy gyermeket szeretnék hamarosan és már így nem látja értelmét.

Ha felvett volna akkor kitoltam volna még a gyerekvállalást.

Egyébként csalódott is bennem, mert akkor azért néha tett megjegyzést, de közben érdekelte mi van velem, hova megyek. Egy nagyon kedves főnököm volt.

Most jelenleg gyerekkel vagyok otthon és rettenetesen idegesít a téma. Sokat szomorkodom miatta, nyilván van időm rá. Gyerek előtt is mindennap eszembe jutott ez mikor ugye másik helyen dolgoztam még 1,5 évet gyerek előtt.

A kérdésem az lenne, hogy 1 nyugdíjasként dolgozik csak, a többi mind nagyon fiatal. Gondolkodtam, hogy megkérdezem, hogy tudja -e valamelyik kollégám mikor akar nyugdíjba vonulni, mert akkor ha tudom hogy pl. Még 1 évet kihúz akkor én nem vállalok most 2. gyereket, hanem megpróbálok visszamenni és majd később... számomra sokkal nagyobb béke lenne a lelkemnek, hogy tudom, hogy van hova visszamennem, amit szeretek, mint így, hogy előre rosszul vagyok hova megyek majd.

Diplomàs vagyok és a szakmámban dolgoztam. Nem opció mást kitanulnom, mert ezt szeretem.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy gáz lenne ezt megkérdezni?

Lehet nem is tudják, mert pl. a nyugdíjas nem szokott beszélni erről, hanem csak majd egyszer elmegy.

De nagyon fájna, ha pl. Télen újra terhes lennék és lehet rá fél évre megüresedne a hely.....és felvennének egy fiatalt.

Vagy van -e értelme jelezni előre, ha nyugdíjba megy kérem nekem jelezzenek..

Őszintén kíváncsi lennék a véleményetekre.

Én képes lennék 5 évet is várni újra a gyerek vállalással, nem érzem még idősnek magamat ehhez...., merr akkor is mégcsak 30 eleje lennék.

tegnap 07:38
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:

Illetve attól, hogy tudom,h 1 év múlva nyugdíjba megy erről azért a főnöknek is gondolom tudnia kéne, hogy szeretnék visszamenni, mert ha addig más is igényt tart az állásra esetleg hamarabb, akkor oly mindegy, ha én abban bízok, hogx meglátom az álláshirdetést, ígx vele is beszélnem kellene róla, ha egy volt kolléga meg tudja mondani, hogy hamarosan nyugdíjba megy.

Nagyon nem akarom ezt a témát elengedni, mert azt érzem ott ledolgoznám az életem és ez első munkahelyem volt, amit sajmos nem becsültem meg eléggé a közelség miatt.

Már másképp làtom, nem szeretem annyifa a helyet, sem ahova költöztünk, mert itt nincs sok lehetőség. Inkább maradtam volna ott.

A párom is belátta rosszul döntöttem és nagyon sajnálja, hogy így alakjlt. Örülne, ha visszakerülnék, illetve a családom is hasonlóan gondolja, hogy jobb volt ott nekem.

Mikor eljöttem viszont mindenki abban támogatott, hogy jöjjek el, mert az utazást nem fogom bírni.. majd gyermek mellett.

:/

tegnap 07:42
 2/23 A kérdező kommentje:
Bocsánat a hibákért, csak gyorsan írtam, mert alszik még a gyermekem.:)
tegnap 07:43
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva, szerintem a főnök elvesztette benned a bizalmát. Lehet, hogy kedves, amikor érdeklődsz, de ha annyira akart volna, felvett volna már. Szerintem nem akar, csak nem bunkó. Persze ettől még meg lehet kérdezni mindent, max kellemetlen lesz, ha nemet mondanak.
tegnap 08:01
 4/23 A kérdező kommentje:

Természetesen tudom ez is benne van a pakliban, hogy lehet nem kellek már és inkább egy idegen, ha már elmentem.

Nagyon jó viszonyom volt pedig a kollégákkal es a főnökkel míg ott voltam.

:( Nagyon nagyon sajnálom.

tegnap 08:16
 5/23 anonim ***** válasza:
49%
Legtöbb helyen nem szívesen alkalmaznak gyerekvállalás előtt állókat. 5 év mulva akkor ott lennél a nyakán teherként. Én sem akarnék nyűgöt a nyakamba inkább alkazmanél csávókat
tegnap 08:17
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem akar volt főnököd alkalmazni, másképp már ott dolgoznál. Ettől függetlenül próbálkozni bármikor lehet, mit veszíthetsz? Legrosszabb esetben felvesznek.
tegnap 08:22
 7/23 A kérdező kommentje:

Tudta, hogy összeházasodtam és már szeretnénk gyereket. Tudta, hogy már kb. 1 éve vagyok az új helyemen és állítása szerint ezért nem akart felvenni, mert ennek így nincs értelme, hogy elmegyke oda vissza dolgozni úgy, hogy már szívem szerint babáznék.

Hisz erről volt szó mikor még ott dolgoztam, hogy már szeretnénk babat.

Nyilván attól én is azt gondolom, hogy ha nagyon ragaszkodott volna mondhatta volna, hogy jó de mégis meddig akarok még dolgozni.

Egyébként szinte az ott dolgozók 80%-a még gyerekvállalás előtt áll.

Már másképp látom. Már utólag úgy gondolom inkább mentem volna vissza még normálisan pár évre és szültem volna először 30 évesen, mint itt vagyok fiatal anyaként elkeseredve.

tegnap 08:26
 8/23 A kérdező kommentje:
Nyilván a gyermekem imádom, ne értsetek félre, de előbb a munkám kellett volna megalapoznom.
tegnap 08:27
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy túlzottan idealizálod ezt a munkahelyet, mert az első munkahelyed volt? Lehet, hogy nem is akar visszavenni a volt főnököd. Szerintem ne ragaszkodj ennyire ehhez a helyhez, lépj tovább, keress egy 3. munkahelyet, ha a mostani nem jó.
tegnap 08:56
 10/23 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon idealizálod ezt a munkahelyet, pedig nem vettek fel, a gyerekvállalási szándékaid miatt. Ez kell neked? Emiatt igazítanál a magánéleteden annyira, hogy mikor vállalj második gyereket??? Nekem ez abszurd.

Engem vettek már vissza munkahelyre, szóval lehetséges, bár nem teljesen ezek voltak a körülmények.

tegnap 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!