#20 Ha lakbérrel együtt 200 alatt vagy, akkor te vagy mindenen IS spórolsz, vagy hazudsz.
Egy kis lakás havi rezsije legalább 40 ezer, kaja egy főre ha nem szemetet eszel, legalább 70 ezer. Lehetetlen kihozni 200-ból mindent.
febr. 18. 11:37
22/36 anonim válasza:
21, az én lakásom 40 négyzetméter és havi 10ezer forint a rezsi. Rezsi alatt a fűtés, villany, vizet értem. És télen 10ezer. Nyáron 6.
febr. 18. 11:46
23/36 anonim válasza:
Nincs kozos koltseg?
febr. 18. 12:27
24/36 anonim válasza:
De, van.
febr. 18. 12:35
25/36 anonim válasza:
#22 Na, ezt elég nehéz elhinni. Egy szigetelt távfűtéses lakás fűtése szokott télen 15 ezer körül lenni, nyáron meg a 3000 forintos alapdíjat fizeted. Gázzal ettől csak több lehet.
Villany is ha a rezsicsökkentett mennyiség felét vesszük (azaz kb semmit nem fogyasztasz), az is 3500 forint.
Vízből is 2 köbméter simán fogy, az kb 3000 forint.
febr. 18. 12:59
26/36 anonim válasza:
A fűtésem kijön kb 5ezerből. Ennek oka, hogy keveset vagyok otthon, sőt ha otthon vagyok, sokszor akkor is csak takaréklángon fűtök. Nem szeretek meggyulladni, 20-21 fok van a lakásban. Víz 1 köbméter fogy. Az áram meg konkrétan tudom, hogy előző hónapban 3900 volt. A gáz átalányos, szóval azért nem tudom pontosan, de jó nagy túlfizetésem lesz majd. Előző hónapban 10 körül fizettem, de megnéztem a valós fogyasztást és kb a fele fogyott a számlázotthoz képest. Nagy túlfizetésem lesz majd. 3900 + 1500 + 5000 = 10400 jó magyar forint.
febr. 18. 14:17
27/36 anonim válasza:
Na, akkor az első pont az igaz: mindenen IS spórolsz.
20-21 fok az hideg. Kb sose vagy otthon, alig használsz valamit.
Gondolom a kaján is ugyanígy spórolsz.
febr. 18. 15:54
28/36 anonim válasza:
26-os S még én hittem hogy én vagyok spórolós. 10-es stílusa habár nem a legelegánsabb, igazat kell adni neki valamennyire. Kiköltözéssel való szociális változás bizony megterhelő és erősen személyiségen múlik, valaki pikk-pakk 1 év és beilleszkedik, valakinek még több mint egy évtized alatt is alig vagy nem sikerül, és akkor ez mentálisan elég megterhelő tud lenni.
febr. 18. 16:04
29/36 anonim válasza:
Mennyi a kozoskoltseg?
febr. 18. 16:25
30/36 anonim válasza:
Nem a spórolás miatt csinálom. Így érzem magam komfortosan. Hidd el, amikor fázok, akkor felkapcsolom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!