Milyen munkát találhatnék Angliában? Fontos!
A férjemmel szeretnénk kiköltözni, csak az a baj, hogy ötletem sincs, mit csinálhatnék. Itt viszont olyan keveset keresünk, hogy nem nagyon tudunk félretenni, szóval célszerűbb lenne külföld. Végzettségem szerint tanár vagyok, ami ott nem ér semmit.
Angolul nagyon jól beszélek. Van valami munkaötletetek?
Hát nekem csak azt mondták, hogy a külföldieket küldik hazafelé, mert ott is ugyanolyan válság van, ha nem nagyobb. Olvastam azt is, hogy egy állatkerti gondozó állásra pl. eddig csak diákok szoktak jelentkezni, nemrég meg odament valami 2-3 ezer jelentkező, diplomás emberek, ex-bankigazgatók, még a környék forgalma is megbénult a rengeteg ember miatt...
Persze mosogatni vagy takarítani biztos tudnál, de azért meg annyit fizetnek, hogy az ottani kiadásokra mind el is menne és akkor sem lennétek előrébb.:S
A férjednek van már munkája?
Ezeket egyébként egy ismerősöm mesélte, ő bébiszitter volt kint, de sok magyart ismert, akik hülyére dolgozták magukat, mégse tudtak semmit félretenni és inkább haza is jöttek. Vagy simán felmondtak nekik, mert most már mindenhol az angoloknak adnak előbb munkát.:S
Persze lehet, hogy éppen nektek lesz szerencsétek.:)
Én kint élek már évek óta,igaz nem Londonban.
Bizony itt is nehezebb munkát találni mit régen,hiszen itt volt válság..Írhatnék olyan létszámleépítésről ahol egyik napról a másikra küldtek el 1000 embert..Volt olyan cég ahol a délutánosoknak már nem kellett menni,mert elküldték őket..
De ettől függetlenül mégis azt mondom neked,hogyha tudtok társalgási szinten angolul beszélni,akkor van esélyetek,hogy munkát találjatok..
Sokszor olvasok a munkaügyi irodák ablakaiban álláslehetőségekről..Állandóan keresnek sofőröket,keresnek idős emberek mellé gondozókat,és vannak állások boltokban is. A tanári végzettséged akár jó is lehet,ha leteszel egy különbözeti vizsgát,és honosítod...A honosítást azért tartják fontosnak mert pénzzel jár..(nem olcsó)
Ha tudtok mindketten jól angolul,akkor én azt tanácsolom,hogy megfelelő anyagi tőkével előbb az egyikőtök jöjjön ki,és ha már van biztos állása akkor jöjjön ki a másik. Érdemes nem csak Londonra gondolni,mert ott a legnehezebb az álláskeresés(nagy konkurencia miatt) és London a legdrágább város..
De ahogy írta valaki a szerencsétől is függ.(ezért érdemes előbb csak egyiknek jönni) Van akinek piszok szerencséje van,és viszonylag hamar talál melót.Vannak akik hiába rendelkeznek jó nyelvtudással mégsem jön össze nekik..Ezért nem árt legalább 1 hónapot rászánni a munkakereséshez..
Még valamit.A legtöbb ember nem fogja bevallani,hogy nem jött össze a külföldi álom..Itt sem könnyebb mint otthon,csak más..
Ismerek sok embert akik a válság miatt veszítették el a munkájukat,és sokan haza is mentek..(csak megjegyzem a párom is a válság miatt vesztette el az állását 2 éve.)
De szerencsére kapott másik melót ami nem volt könnyű.
Sokan nem tudják,de a válság miatt az angolok bevezettek egy törvény. Minden állásnál az elsőbbséget mindig angol kapja.Ha nincs angol jelentkező akkor lehet figyelembe venni a többieket is..Mivel a pénz nekik is kell,így ma már elmennek ők is mosogatni,takarítani..
Szóval ne csodálkozz ha jelentkezel egy állásra,és ha a 10 jelentkező közül 3 angol,és csak 3 ember kell akkor ők fognak bekerülni...
Nem könnyű,de egy jó nyelvtudással van esély...
történelem szakot végeztem
milyen más városban lenne érdemes esetleg próbálkozni? Vagy Skócia, Írország lenne jobb? Nem ragaszkodunk feltétlen Londonhoz, és Angliához sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!