Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valaki árulja már el miért...

Valaki árulja már el miért nincs munka vidéken?

Figyelt kérdés

Egy megyeszékhelyen élek, korábban Budapesten laktam és dolgoztam. Ott egész jó volt a fizu, lakhatás is 130e albérlet, összességében élhető, kijöttem egy hónapban. De itt... Siralom

Örülünk ha van mit enni és akkor nem túlzok.

A foglalkoztatási osztályon azt mondták hiába adom be az önéletrajzom, a legtöbb pozíciót már betöltötték mire meghirdetik. A többire meg túlképzettség miatt be se hívnak mert van diplomám. Konkrétan mindent megpályáztam ami létezik a környéken és alig 1-2 munkáról hívtak vissza az elmúlt egy évben, pedig jó az önéletrajzom és több tapasztalatom is van. A megélhetési árak ugyanazok mint Budapesen, cserébe 1100 nettó (! nem viccelek) az órabér pl a tescoban ahová mentem volna árufeltöltőnek de még azt is visszamondták bércsökkentésre hivatkozva. Csak 3 műszak létezik itt vagy mérnöki állások, a többit ismerősön keresztül betöltik (kassza, eladó) és hatalmas a túljelentkezés. Egyszerűen nem értem miből élnek meg itt az emberek. Alkalmi munkákra járok fel emiatt Budapestre, 3 órát utazom oda-vissza hajnalban kelek este jövök kivagyok már teljesen, de ott legalább kétszer ennyit kapok óránként mint barista! Van szakmám, nem abban dolgozom, páromnak meg szakmájában nincs itt munka egyáltalán. Imádok itt élni a környezet miatt de le vagyok döbbenve mennyire megszűntek itt az álláslehetőségek. Ja, ahol korábban dolgoztam ott meg végül magyar helyett filippínókat vettek fel mert azok nem panaszkodnak. Lol

30 órás állásra 160at akartak kínálni, máshol teljes munkaidősre még a 250e nettót is sokalta a hr-es interjúztató. Ez valami vicc?

jan. 16. 19:54
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
76%
Házad egyedülálló tanárként sosem lesz. Amit tehetsz az az, hogy keresel egy férfit magad mellé és ketten megoldjátok az anyagi problémákat. Két keresetből, esetleges állami támogatásokból lehet házad, de amíg egyedüli tanárként próbálkozol, addig nem fogsz előre jutni főleg úgy, hogy 3 műszakban sem akarsz dolgozni. Ez nem az az ország.
jan. 17. 11:55
 22/41 anonim ***** válasza:
82%

Az amit a kérdező leírt, sajnos teljesen reális kép.. két dolog jut erről eszembe.

1: KSH adatok szerint Veszprémben a legmagasabbak a négyzetméter árak BP után, de mire fel ? Csak mert közel a Balaton?

2: Honnan jönnek ezek a a számok, hogy éves átlagbér emelkedés pl 10 % és miből gondolja a kormány, hogy idén felívelés lesz, amikor minden cég döglődik és én Budapesten dolgozom, de itt is mindenhol baj van, fizuemelés alig és elindultak már a leépítések is…

jan. 17. 12:28
 23/41 anonim ***** válasza:
45%
22: kamu hangulatkeltés
jan. 17. 12:36
 24/41 anonim ***** válasza:
32%
Kell a Fityeszre szavazni, ezek leépítenek mindent. Akik rájuk szavaznak a Karácsonyi tizezöret hatalmas ajándéknak tartják. Utána 5 pulyával sírnak a vacokba, mert nincs mit enni, mer 56 ezer a közmunkabér. Az ország közepén Szolnok körül már a vonatok sem állnak meg. Én is diplomával 4 órában dolgozom, mert olyanokat vettek fel a pozícióra akik ák 8 hónap alatt lett valami alapképzésük és anyuci-apuci az igazgató barátja.
jan. 17. 13:25
 25/41 anonim ***** válasza:
39%

Kérdező...engem is érdekelt, melyik városról van szó. Az gáz, hogy Veszprémről. :( Ott kevés a munka.

Valeoban dolgoztam, aztán felmondtam, 3 műszak. 240 ezer forint környékén kaptam, plussz cafateria, meg ugye 13. havi pénz.

Veszprémet otthagytam, mert az albérlet az kevés, meg drága is, munkánál meg az van, hogy kevés a lehetőség...

jan. 17. 17:14
 26/41 anonim ***** válasza:
39%

25-ös vagyok. Nekem is diplomám van. Az állásinterjún ELTITKOLTAM.

Munkatársak elől is titkoltam.

14-es: egy Facebook-os, ingatlanos csoportban pont ez a téma sokszor. :D Valaki hozza a debreceni, drága albérleteket a csoportba...

Felköltöztem Budapestre, de gáz, hogy nem-Budapesten ez a helyzet.

jan. 17. 17:17
 27/41 anonim ***** válasza:
10%

Megnéztem mi ez a Veszprém, és nem csodálkozom.

A lakossága, mint egy kisebb városé, így "megyeszékhelyen ménincs munka" kérdés, kissé hangulatkeltés.

Ráadásul a Balaton közelsége miatt, itt inkább turizmus lehet.

Ha megyei jogú városra gondolsz, menj Győrbe, ott van bőven munkalehetőség szerintem.

jan. 17. 19:08
 28/41 anonim ***** válasza:
75%
Mi lenne Veszprém te hülye? Egy város. Látom földrajz nem nagyon megy.
jan. 17. 19:43
 29/41 anonim ***** válasza:
30%
Akkor miért nem keresel multinál valami munkát?
jan. 17. 20:01
 30/41 anonim ***** válasza:
67%

"nem vesznek fel mert diplomám van."

Jaj Istenem! Hát nem mondod el.

Én is így tettem. Felvettek, aztán 2 év után megüresedett egy felsőfokú munkakör, amit helyben megpályáztam.

Nézett minden kollégám, hogy mit akarok középiskolával. Akkor tudták csak meg, hogy van diplomám.

Legyél már életképes...

jan. 18. 05:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!