Valaki árulja már el miért nincs munka vidéken?
Egy megyeszékhelyen élek, korábban Budapesten laktam és dolgoztam. Ott egész jó volt a fizu, lakhatás is 130e albérlet, összességében élhető, kijöttem egy hónapban. De itt... Siralom
Örülünk ha van mit enni és akkor nem túlzok.
A foglalkoztatási osztályon azt mondták hiába adom be az önéletrajzom, a legtöbb pozíciót már betöltötték mire meghirdetik. A többire meg túlképzettség miatt be se hívnak mert van diplomám. Konkrétan mindent megpályáztam ami létezik a környéken és alig 1-2 munkáról hívtak vissza az elmúlt egy évben, pedig jó az önéletrajzom és több tapasztalatom is van. A megélhetési árak ugyanazok mint Budapesen, cserébe 1100 nettó (! nem viccelek) az órabér pl a tescoban ahová mentem volna árufeltöltőnek de még azt is visszamondták bércsökkentésre hivatkozva. Csak 3 műszak létezik itt vagy mérnöki állások, a többit ismerősön keresztül betöltik (kassza, eladó) és hatalmas a túljelentkezés. Egyszerűen nem értem miből élnek meg itt az emberek. Alkalmi munkákra járok fel emiatt Budapestre, 3 órát utazom oda-vissza hajnalban kelek este jövök kivagyok már teljesen, de ott legalább kétszer ennyit kapok óránként mint barista! Van szakmám, nem abban dolgozom, páromnak meg szakmájában nincs itt munka egyáltalán. Imádok itt élni a környezet miatt de le vagyok döbbenve mennyire megszűntek itt az álláslehetőségek. Ja, ahol korábban dolgoztam ott meg végül magyar helyett filippínókat vettek fel mert azok nem panaszkodnak. Lol
30 órás állásra 160at akartak kínálni, máshol teljes munkaidősre még a 250e nettót is sokalta a hr-es interjúztató. Ez valami vicc?
Üdv Magyarországon!
El lehet felejteni a gyakoris álomvilágot, itt nem fogsz reális képet kapni az ország 90%-át érintő helyzetről.
Bp már európai szinten is elég fejlett, konkrétan régiós szinten az egy főre jutó GDP-t nézve, az EU átlag 158%-a!
Szóval nem mérvadó, főleg hogy a többi magyar régió pedig a béka segge alatt (konkrétan a legjobb, Közép-Dunántól is csak 71%).
Egy nyomortelep az egész ország, néhány regionális központot és Bp-et leszámítva.
Miért nem írod ki, melyik város, mi a szakmád?
Hány éves vagy, milyen nemű?
Gondolom nő vagy, úgy tényleg nehezebb, mert a legtöbb meló fizikai, és irodában is sok pozíciónál jobban preferálják a fiús szakmákat.
"130e albérlet"
Budapesten nincs 130.000 ft-ért albérlet, ha nem haveri alapon adják, hanem piaci áron.
2022-ben még volt 130ezerért 29nm.
Veszprémről van szó, és igen nő vagyok szóval a munkák 70%-ára itt esélyem sincs bekerülni mert fizikai és csak férfi munkaerőt keresnek. A szakmám pedagógus, de amikor végeztem nem érte meg benne dolgozni aztán kovid lett azért nem, most meg tapasztalathiány miatt nem vesznek fel, úgyhogy emiatt maradt a vendéglátás. Most próbálom átképezni magam
Nyáron a Balaton körül persze vannak szezonális munkalehetőségek, de akkor meg telítve van az ország minden pontjáról, télen viszont semmi. Kihalt az egész környék.
Tele van a profession pedagógus munkákkal.
Miért nem jössz vissza pestre?
1.-nél a pont!
De majd várj!
Mindjárt jönnek a szokásos hazudozók, akik leírják, hogy ők zsákfaluban élnek Borsodban, és úgy keresnek havi 2M felett.
Meg azok, akik anyádba küldenek, és elmondják, hogy tanulj informatikát, és legyél IT szakember, te csóró!
Bocs, de itt így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!