Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elég lenne 7% béremelés 24-25...

Elég lenne 7% béremelés 24-25 és 25-re összesen? 24ben nem kaptunk semmit, 25ben 7%-ot, és 26-ig nem is lesz több vagyis 2 évre 7% emelés?

Figyelt kérdés
jan. 14. 08:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked elég akkor igen
jan. 14. 08:44
 2/9 A kérdező kommentje:
inflációval összevetve olyan 15% reálbércsökkenésünk van már most (és még hol van 2025 vége), a béremelést is beszámítva, ez a számítás kb korrekt?
jan. 14. 08:47
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

2023-ban 17,6% volt az infláció, 2024-ben 3,7%.

2 év alatt 22% inflálódott a forint.

jan. 14. 08:58
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Erre nem lehet válaszolni, mert egyénfüggő és nem mindegy a kiinduló bázis sem.

Nekem az elmúlt években %-osan elég szépen emelték a fizetésem, de még így is megalázóan szar, mert annyira alacsony szintről indult.

2023 év végén kpatam 9%-ot, utána 2024 év elején 17%-ot, de reálértéken nagyjából így kerestem annyit mint 2019-ben, ráadásul már akkor is rohadtul átlag alatti volt a fizum.

Szóval én nem elégednék meg most sem a 7%-al, hiába kaptam az elmúlt időszakban kb. 27-28%-ot.

Viszont ha mondjuk alapból bőven átlag feletti lett volna a fizetésem, elfogadnám a 7%-ot két évre.

jan. 14. 09:11
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

Nem az inflációtól függ a fizetésed, hanem a munkád piaci értékétől.

Ha hatalmas túlkereslet van rád, akkor akár 100+%os emelkedés is reális, ha meg egymást tapossák a helyedért s munkanélküliek és nem tudnak nálad kevesebbet nyújtani akkor örülj ha a meglévő fizetésedért tovább gürizhetsz.

jan. 14. 09:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen korrekt emelés, örülök neki hogy megkaptad. Melyik az a kiváló cég ami ilyen sokat emel és annyira stabil hogy mar 2026 rá tervez. Esetleg meg tudhatom? Előre is nagyon koszonom!
jan. 14. 11:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elég, hogy te ennyit kaptál.
jan. 14. 11:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én előző évben is ennyit kaptam és - ba jöttem ki a nap végén. Ha idén is ennyivel szúrják ki a szemem keresek új helyet. Undorító, ami itt zajlik.
jan. 14. 12:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mennyi a fizetésed. Például OV bruttó 5 milliós fizetése alapján bőven elegendő 7%-os emelés. Ha meg GBM-et keresen akkor Te is tudod a választ.

Teljesen mindegy, hogy mennyi a fizetésemelésed. Ha kevesled (bármennyi is), akkor próbálj meg váltani! Gondolokodj el azon, hogy miért is dologozol ennyiért és miért nem adnak magasabb bért, valamint fog e ez változni a jövőben.

Sokan akarnak nagyobb béremelést. Más kérdés, hogy a cégnek van e erre pénze, illetve a cég talál e helyetted ennyiért másik dolgozót.

jan. 14. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!