30 évesen ha egyetemre megyek, hogy tudnám a megélhetésemet is kifizetni?
Nagyon vágyok egy egyetemre, szeretném átképezni magam, hogy azt csináljam amire mindig is vágytam. De 30 éves vagyok, albérletet fizetek, még a kutyusomat is el kell tartanom, nem csak magamat :(
A mostani munkahelyemen biztos fel kell mondanom, hogy ha egyetemre akarok menni, mert nem rugalmasak. De mégis mit lehetne dolgozni, amiből ki tudom fizetni az albit, rezsit, ételt, mindent? Van ebben valakinek tapasztalata, mesélne róla?
Amikor felnőtté válsz (majd egyszer), akkor megérted, hogy az életben nem mindig azt csináljuk amit szeretnénk.
Nekem pl nincs sok kedvem valaki másnak dolgozni, de el kell tartanom a 3 gyerekemet, hát ez van. Az élet bizony ilyen.
Tartalékolsz előre hogy legyen pénzed.
Nem költessz felesleges dolgokra, így csökkented a kiadásaidat, pl lemondod a nem használt tv/netflix előfizetésedet; nem eszel étteremben; megszabadulsz a kutyádtól; stb.
#5 előbb kellett volna gondolkodni és akkor te is azt csinálhatnád amit szeretnél.
Nehogy már más is csak azért szívjon, mert te hülye voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!