Várod már az 1 millió Ft átlag fizetést?
Nem, mert az csak annyit jelent, hogy minden ennek megfelelően drágább lesz. Egymilliárdos átlagfizetés is lehet ha nyolcmillió egy tábla csoki. 😄
Ezek csak számok, amikkel a hülye parasztokat vakítja a miniszterelnökük.
Az "átlagfizetés" csak egy statisztikai fogalom.
A KSH szerint legutóbb valami bruttó 624 ezer forint volt az átlagfizetés. Nos, én vidéken élek, elárulom: itt a többséget minimálbéren vagy garantált bérminimumon foglalkoztatják, és örül ha 8 órában bejelentik, mert trükköznek a 4-6 órás bejelentésekkel is, hogy még kevesebbet lehessen fizetni. Örül, akinek munkája van... és kb 10 minimálbéresre jut egy jobban/jól kereső.
De az átlag - statisztikailag - nyilván kijön, aztán mégis szegény a többség. Szóval az 1 milliós átlagfizetés is csak egy jól hangzó szólam, semmi más. Azt úgy is el lehet érni, hogy a jól keresőnek tovább emeled a fizetését, míg a keveset keresőé marad annyi, amennyi. Szép tudomány a matematika :)
Arról nem is beszélve, hogy ennek hatására az árak is felfelé mennek, ergo a fizetések reálértéke távolról sem ér többet, mint korábban. Sőt.
Addigra 2000 forint lesz egy kiló kenyér.
Amúgy engem tök nemizgat, mert elköltöztem egy normális országba.
Üdv: Ausztriából.
Nem, így ennek semmi értelme, hogy egymilliós átlagfizetés.
Akár 100 millió is lehetne az átlag, az semmit nem mond el a reálbérekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!