Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Várod már az 1 millió Ft...

Várod már az 1 millió Ft átlag fizetést?

Figyelt kérdés
tegnap 14:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Nem igazán, szerintem az árak gyorsabban fognak nőni.
tegnap 14:32
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Ha "sikerül" megint elérni a 25%-os inflációt hamar meglesz az... de köszi nem várom
tegnap 14:33
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem igazán, mert akkor valószínűleg egy másfél szobás panellakás is 250 millió Ft-ba fog kerülni...
tegnap 15:03
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Miért várnám?
tegnap 15:08
 5/14 anonim ***** válasza:
73%

Nem, mert az csak annyit jelent, hogy minden ennek megfelelően drágább lesz. Egymilliárdos átlagfizetés is lehet ha nyolcmillió egy tábla csoki. 😄

Ezek csak számok, amikkel a hülye parasztokat vakítja a miniszterelnökük.

tegnap 15:09
 6/14 anonim ***** válasza:
85%

Az "átlagfizetés" csak egy statisztikai fogalom.

A KSH szerint legutóbb valami bruttó 624 ezer forint volt az átlagfizetés. Nos, én vidéken élek, elárulom: itt a többséget minimálbéren vagy garantált bérminimumon foglalkoztatják, és örül ha 8 órában bejelentik, mert trükköznek a 4-6 órás bejelentésekkel is, hogy még kevesebbet lehessen fizetni. Örül, akinek munkája van... és kb 10 minimálbéresre jut egy jobban/jól kereső.

De az átlag - statisztikailag - nyilván kijön, aztán mégis szegény a többség. Szóval az 1 milliós átlagfizetés is csak egy jól hangzó szólam, semmi más. Azt úgy is el lehet érni, hogy a jól keresőnek tovább emeled a fizetését, míg a keveset keresőé marad annyi, amennyi. Szép tudomány a matematika :)

Arról nem is beszélve, hogy ennek hatására az árak is felfelé mennek, ergo a fizetések reálértéke távolról sem ér többet, mint korábban. Sőt.

tegnap 15:32
 7/14 anonim ***** válasza:
29%

Addigra 2000 forint lesz egy kiló kenyér.

Amúgy engem tök nemizgat, mert elköltöztem egy normális országba.

Üdv: Ausztriából.

tegnap 15:44
 8/14 anonim ***** válasza:
85%

Nem, így ennek semmi értelme, hogy egymilliós átlagfizetés.

Akár 100 millió is lehetne az átlag, az semmit nem mond el a reálbérekről.

tegnap 15:51
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
nem mert ez bruttó, én nettóban kapok e fölött kicsivel, igaz kamionosként, napidíjjal együtt(napi 40k)
tegnap 16:56
 10/14 anonim ***** válasza:
61%
8, ja, normális ország, de dolgozni már itt se nagyon akarnak az osztrákok, csak kiadják a házaikat apartmanként és jön a 20ezer euró/hó. Dolgozni majd a magyar csicska fog.
tegnap 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!