Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy frissen vegzett kozgazdasz...

Egy frissen vegzett kozgazdasznak a fizetese Budapesten valoban lehet netto 1 millio ft?

Figyelt kérdés

Falubeli nagymama meselte nekem nagy buszken kicsit lenezien, hogy az unokaja tavaly nyar ota dolgozik Budapesten egy cegnel es mar most havi nrtto 1 millo a fizetese.. es hogy ez nen semmi... hogy az o unokaja ennyit stb stb.

Egy kicsit tulzasnak tartottam ezt a keresetet.

Es barmikor tudna venni autot, megy majd Amerikaba is Thai foldre is, Ausztraliaba is...

Van felretett penze is.

Tehat a kerdes: tebyleg ennyi a kozgazdadz fizu netto 1 millio ft?

nov. 10. 19:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Még bruttóban is kiemelkedőnek számítana. IT-n belüli nagyon jó teruleten is br. 1m a plafon kezdőként.

Persze lehet ő az 1 az egymillióból.

nov. 10. 19:30
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
dehogy
nov. 10. 19:31
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a nagypapát is.
nov. 10. 19:31
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

Nincs olyan, hogy egységes "közgazdász fizu". Magánszektorban legtöbbször annyi a bér, amennyit az ember kialkudik magának. Ha az adott cégnek az adott dolgozó szakértelme megér ennyit, akkor meg is adja.

Kezdő bérnek ez a pénzügyi szektorban is magasnak számít, de elképzelhető. Főleg ha az unoka 25 év alatti, tehát SZJA-mentes. Ráadásul ez nem is teljesen kezdő bér ha már több, mint 1 éve dolgozik (+ gyakorlat az egyetem alatt esetleg?)

nov. 10. 19:36
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
tuti nem
nov. 10. 19:42
 6/16 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem előfordulhat, van néhány cég néhány pozival, menőbb tanácsadók, valami speckó fin service cég vagy a MOL ad ennyit, de tudod, ez maximum pár tucat ember az egész városban, hogy pont egy ilyen embernek a nagymamáját fogd ki, szinte esélytelen, 1 az 1000-hez mondjuk. Legnagyobb valószínűséggel szerintem a kedves mama csak előadja magát, de ez ettől szép és kedves, ilyenek a nagymamák, az én nagymamámnak is én voltam a legokosabb :)

Én még nem végeztem a pénzügy mesterrel, és bruttó 1m fölött keresek, de színtiszta hobbiból, érdeklődés alapján alapképzés alatt egy nagyon speciális területre specializálódtam, és nem kis szerencsémre összejött egy ilyen munka. Kb összesen 2 vagy 3 cég van az országban ahol tudnám ezt a kvázi hobbimat kamatoztatni, különben én is br 5-600ért dolgoznék, mint ahogy azt tettem még idén tavasszal, mielőtt egymásra találtunk a jelenlegi munkaadómmal.

Ha picit jobban odateszem magam középsuli legelejétől, szerintem nekem is meglenne most a nettó 1, bőven.

nov. 10. 19:53
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Erősen kétlem hogy ennyi lenne, mégha 25 év alatti akkor is, az azt jelentené hogy 1.3 felett kap.

Persze spekulálhatunk hogy lehet hogy van XY cég aki fizetne ennyit de a valóságban szerintem bruttóban sem lesz ennyi 0 km rel.

Ha meg nincs megtakarítása akkor simán utazgathat belőle, ha kap br 800 ezret akkor abból nettó 300 körüli összeget bármire költhet. Szval fél évente simán elmehet amerika/ausztrália, egyebekbe, és technikailag hitellel bármikor vehet új/használt autót.

nov. 10. 20:08
 8/16 anonim ***** válasza:
73%
Ha csak bezm valami ismerős által van ott és így lett felnyomva a fizetése, akkor 100 százalék, hogy nem.
nov. 10. 21:08
 9/16 anonim ***** válasza:
77%

"tavaly nyar ota dolgozik Budapesten egy cegnel es mar most havi nrtto 1 millo a fizetese"

Most akkor frissen vegzett, vagy mar tobb, mint egy eve dolgozik?

nov. 10. 22:06
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Környezetemben friss végzettek br 400-600 kapnak, így szerintem a nettó 1m messze kiemelkedik. Valószínűleg már korábban is dolgozott gyakornoki pozícióban, avagy valaki hazudik.
nov. 11. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!