Egy frissen vegzett kozgazdasznak a fizetese Budapesten valoban lehet netto 1 millio ft?
Falubeli nagymama meselte nekem nagy buszken kicsit lenezien, hogy az unokaja tavaly nyar ota dolgozik Budapesten egy cegnel es mar most havi nrtto 1 millo a fizetese.. es hogy ez nen semmi... hogy az o unokaja ennyit stb stb.
Egy kicsit tulzasnak tartottam ezt a keresetet.
Es barmikor tudna venni autot, megy majd Amerikaba is Thai foldre is, Ausztraliaba is...
Van felretett penze is.
Tehat a kerdes: tebyleg ennyi a kozgazdadz fizu netto 1 millio ft?
Még bruttóban is kiemelkedőnek számítana. IT-n belüli nagyon jó teruleten is br. 1m a plafon kezdőként.
Persze lehet ő az 1 az egymillióból.
Nincs olyan, hogy egységes "közgazdász fizu". Magánszektorban legtöbbször annyi a bér, amennyit az ember kialkudik magának. Ha az adott cégnek az adott dolgozó szakértelme megér ennyit, akkor meg is adja.
Kezdő bérnek ez a pénzügyi szektorban is magasnak számít, de elképzelhető. Főleg ha az unoka 25 év alatti, tehát SZJA-mentes. Ráadásul ez nem is teljesen kezdő bér ha már több, mint 1 éve dolgozik (+ gyakorlat az egyetem alatt esetleg?)
Szerintem előfordulhat, van néhány cég néhány pozival, menőbb tanácsadók, valami speckó fin service cég vagy a MOL ad ennyit, de tudod, ez maximum pár tucat ember az egész városban, hogy pont egy ilyen embernek a nagymamáját fogd ki, szinte esélytelen, 1 az 1000-hez mondjuk. Legnagyobb valószínűséggel szerintem a kedves mama csak előadja magát, de ez ettől szép és kedves, ilyenek a nagymamák, az én nagymamámnak is én voltam a legokosabb :)
Én még nem végeztem a pénzügy mesterrel, és bruttó 1m fölött keresek, de színtiszta hobbiból, érdeklődés alapján alapképzés alatt egy nagyon speciális területre specializálódtam, és nem kis szerencsémre összejött egy ilyen munka. Kb összesen 2 vagy 3 cég van az országban ahol tudnám ezt a kvázi hobbimat kamatoztatni, különben én is br 5-600ért dolgoznék, mint ahogy azt tettem még idén tavasszal, mielőtt egymásra találtunk a jelenlegi munkaadómmal.
Ha picit jobban odateszem magam középsuli legelejétől, szerintem nekem is meglenne most a nettó 1, bőven.
Erősen kétlem hogy ennyi lenne, mégha 25 év alatti akkor is, az azt jelentené hogy 1.3 felett kap.
Persze spekulálhatunk hogy lehet hogy van XY cég aki fizetne ennyit de a valóságban szerintem bruttóban sem lesz ennyi 0 km rel.
Ha meg nincs megtakarítása akkor simán utazgathat belőle, ha kap br 800 ezret akkor abból nettó 300 körüli összeget bármire költhet. Szval fél évente simán elmehet amerika/ausztrália, egyebekbe, és technikailag hitellel bármikor vehet új/használt autót.
"tavaly nyar ota dolgozik Budapesten egy cegnel es mar most havi nrtto 1 millo a fizetese"
Most akkor frissen vegzett, vagy mar tobb, mint egy eve dolgozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!