Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem ironikus kicsit, hogy a...

Nem ironikus kicsit, hogy a legbutább diákokat küldték szakmunkásképzőbe, és most ők keresnek a legjobban?

Figyelt kérdés

Nálunk 2000es évek közepén 8. osztály iskolaválasztásánál a legbutább tanulók mentek szakmunkásképzőbe. Egy haveromat is oda vették fel, mutatta telefonon hogy milyen brutális állapotok vannak ott, egész órán őrjöngés, dobálózás, ahogy az várható is ugye ha összezárják ezeket az embereket.

Ma ezek az emberek jóval többet keresnek, mint az átlag " értelmiségi".

Akiket esetleg érdekelt is az adott szakma, felnőttként elmentek OKJ-be ténylegesen tanulni. Őket hurrogja le a sok "szakmuki", de ugye megszüntette pártunk és kormányunk.

Mi a véleményetek erről a helyzetről? Hogy alkesz, lezüllött melósok többszörösét viszik haza, mint ti*?

* kivéve gyakorikérdések.hu fullstackdev

jan. 6. 14:48
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Aki azért megy szakmunkásba mert buta az nem lesz vállalkozo hanem alkalmazott, azok közül is az a fajta aki állandóan munkahelyet váltogat mert mindenhonnan elküldik.

Én külföldre mentem, kint festek netto kb 1,3 millio forintert havonta mint alkalmazott. Rendes bejelentett állás céges kisbusszal.

Szakkozepes voltam először és érettségi után tanultam szakmát. Egyik osztálytársam a szakközépből szintén szakmunkásba ment de ő 1-2 év külföld után hazament és most az egyik barátjával közösen építőipari vállalkozást csináltak. Na ő nem volt buta gyerek csak nem vonzotta az egyetem.

Volt olyan osztálytásram is aki nagyon rossz tanulo volt. Elvégezte a szakmunkást és dolgozik is de mellette elég rendesen iszik és dohányzik is kb 12 éves kora óta. Na ő egy buta ember aki biztosan nem keres jobban mint egy diplomás. Mindig más munkahelye van, nincs bejelentett állása, a tb-t nem fizeti így van egy rakás tb tartozása és semmi spórolt pénze nincs, az anyjával lakik.

jan. 15. 01:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!